Katolici u Hrvatskoj proslavljaju o blagdanu zločine nad Srbima!

Izvor: KMnovine.com, 01.Dec.2015, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Katolici u Hrvatskoj proslavljaju o ''blagdanu'' zločine nad Srbima!

Porukom da "djelić onoga što je Stepinac predstavljao uđe i u vaš dom" hrvatski "Večernji list" čestita nadolazeće rimokatoličke "blagdane" i to kalendarom sa likom jasenovačkog zlikovca Alojzija Stepinca.



Tekst iz Večernjeg lista prenosimo u celosti, prilagođen srpskim čitaocima, ćirilizovan i naglašenih važnijih činjenica.

"I ove godine Večernji list, već tradicionalno, svim čitateljima daruje katolički kalendar! U kalendaru >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << koji krasi lik "blaženog" Alojzija Stepinca pronaći ćete sve blagdane i svece važne svakom katoliku.

Stepinac je izabran zbog svog doprinosa borbi protiv totalitarnih i autoritarnih režima i zbog važnosti koju ima za sve vjernike i cijeli hrvatski narod. Kao najvidljiviji i najsvetiji trag iza kardinala Stepinca ostala je Stepinčeva Crkva, koja se hrani njegovom krepošću, vjernošću i domoljubljem.

Neka u petak djelić onoga što je Stepinac predstavljao uđe i u vaš dom, jer svim čitateljima Večernjeg lista taj dan darujemo katolički kalendar za 2016. godinu s posebnim citatom blaženog Alojzija Stepinca".


   
Kalendar za zaborav zločina.    


Pandan ovakvom kalendaru u izdanju Srpske pravoslavne Crkve nećete naći. Sabor i činovnici koji papu nazivaju "svetim ocem" a sedište jeretika u Vatikanu "svetom stolicom" počeli su da se javno ograđuju od novih srpskih mučenika vere i Hrista radi. Tako je izdanje kalendara SPC pre neku godinu doživelo "reviziju" i iz njega su bili izbačeni jasenovački muečnici! Kada se narod pobunio oni su vraćeni ali je to više nego dovoljan dokaz da se na sve njih gleda sa izvesnim stidom, da su nepoželjni i "smetaju" ujedinjenju, odnosno potčinjavanju srpskih episkopa jeretičkoj klapi iz Vatikana. Takođe, sećamo se fotografija na kojima se vidi da srpski episkopi sede, zadovoljno se smešeći, upravo ispod slike Stepinca u nekom od salona rimokatoličkih činovnika.

Nasuprot svakoj logici u SPC je već dugi niz godina praksa da se kalendari sa pravoslavnim praznicima, štampaju tako da ujedno sadrže i katoličke (dakle jeretičke), jevrejske i muslimanske praznike. Ništa slično nećete naći ni u jednom kalendaru bilo kakve vrste ni kod jedne od ovih zajednica. Dakle, ne postoji nikakvo opravdanje za ovakav gest.



"Ako vas mrzi svijet, znajte da je Mene omrznuo prije vas. Kad biste bili od svijeta, svjet bi svoje ljubio, a kako niste od svijeta nego vas Ja izabrah od svijeta, zato vas mrzi svijet."

(15:18-19)



Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2015 ::    Molimo za navođenje izvora




Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.