Izložba “UNICEF: 70 godina u Srbiji” otvorena u Nišu

Izvor: JUGpress.com, 23.Okt.2017, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba “UNICEF: 70 godina u Srbiji” otvorena u Nišu

NIŠ

Na Trgu kralja Milana u Nišu danas je povodom vrednog jubileja otvorena izložba fotografija „UNICEF: 70 godina u Srbiji”. Fotografije predstavljaju retrospektivu humanitarnog rada ove svetske organizacije u predhodnih sedam decenija.

Izložbu su otvorili Mišel Sen Lo, direktor UNICEF-a u Srbiji i Darko Bulatović, gradonačelnik Niša.

Prethodno je u Gradskoj kuci gradonačelnik Niša primio direktora ove u svetskim okvirima priznate humanitarne organizacije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << />
“Zadovoljstvo nam je što smo u prilici da sa gospodinom Sen Loom danas razgovaramo I o nekim projaktima koji su iz oblasti  zajedničkog rada I  partnerstva, pre svega rada UNICEF-a , pre svega rada u našoj zemlji, brige o najosetljivijoj populacji  – o deci, njihovog položaja “ rekao je gradonačelnik Bulatović koji je dodao da je ovo ne samo “važna godina kojom obeležavamo naš rad za decu u proteklih 70 godina, već je i podsetnik snažne saradnje između UNICEF-a i Srbije.”

Snažna partnerstva sa Vladom, civilnim društvom, privatnim i javnim sektorom i građanima Srbije omogužila je naš rad mogućim. Naša vizija budućnosti je svet u kom naš rad više nije potreban, svet u kom je svako dete zdravo, sigurno, obrazovano i zaštićeno, i gde svako dete može maksimalno iskoristiti svoje potencijale. To je najsigurniji put ka boljoj budućnosti za sve nas”, kažu o ovoj svetskoj organizaciji.

“Ove fotografije nam pričaju priču o ovoj zemlji, koja je bila hrabra, vitalna  I koja nas je inspirisala prethodnih 70 godina. “ rekao je Mišel Sen Lo koji je podsetio da je Jugoslavija posle Drugog svetskog rata kao prva evropsla država potpisala pristupanje UNICEF-u. Prva pomoć  u vidu paketa humanitarne pomoći u Jugoslaviju je stigla  1947. Godine.

Ova izbožba je bila otvorena u Beogradu , Novom Sadu, Subotici . Izložba će biti postavljena narednih sedam dana na centralnom gradskom trgu. Iz Niša se potom seli u Pirot .

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.