Izvor: JUGpress.com, 26.Apr.2021, 22:46

Ambulanta „Branko Bjegović“ izlazi iz Kovid sistema

NIŠ

Milorad Jerkan, direktor Doma zdravlja, izjavio je da je epidemiološka situacija u Nišu sve povoljnija. Po njegovim rečima ulazimo u mirniji period.

Stvorili su se uslovi da ambulanta “Branko Bjegović” izađe iz kovid sistema, dodaju u Domu zdravlja.

Broj svih pregleda u dve kovid ambulante pao je ispod 650 ovih dana, što je trećina pregleda sa početka ovog meseca.

“Imali smo 3 hiljade pozitivnih na Kovid 19, kao i tri ambulante koje su >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << non stop bile pune, bilo je preko 650 prvih pregleda, a od toga imeđu 350 i 400 pozitivoih na dnevnom nivou”, ističe Milorad Jerkan.

On dodaje da je urađeno preko 1200 laboratorijskih analiza kao i preko 250 rendgenskih snimaka u proteklom periodu.

I dalje je u toku akcija Otvorena vrata za sve Nišlije koje žele da prime Fajzerovu ili rusku vakcinu Sputnjik ve, a nemaju zakazan termin. To mogu učiniti u centralnom objektu Doma zdravlja, u vip delu hale Čair i u ambulanti Niška Banja. Uskoro se očekuju i nove doze kineske vakcine.

“Vakcinacija je jedini lek za pad virulencije i mogu sa ponosom da kažem da Niš, ako nastavi ovim tempom, za mesec dana će stvoriti kolektivni imunitet i to kada vakcinišemo ukupno oko 100 hiljada naših sugrađana, a za to je potrebno vakcinisati još  20 hiljada ljudi”, objašnjava Jerkan.

Ambulanta “Branko Bjegović”, koja je nedavno izašla iz kovid sistema od ponedeljka prelazi u zelenu zonu. Odlučeno je i da se radno vreme kovid ambulanti Duvanište i Čair skrati sa 22 na 20 sati jer je broj pregleda manji, pogotovo u večernjim satima, kažu u Domu zdravlja.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.