U RS pokrenuta inicijativa: Jeleni Trivan uručiti ključeve grada Banjaluke

Izvor: B92, 28.Feb.2024, 11:12

U RS pokrenuta inicijativa: Jeleni Trivan uručiti ključeve grada Banjaluke

Ugledan privrednik i političar u Banjaluci i RS Marinko Umičević predložio je da ključeve prestonice dobije Jelena Trivan, direktorka kompanije M:tel.

Apostrofirao je da je ona donator u svim oblastima, od sporta, kulture, do pomoći obrazovnim ustanovama i bolnicama. Dodao je da Trivanova nije mnogo uradila samo za Banjaluku nego i za Republiku Srpsku, ali i za Federaciju BiH i Srbe koji tamo žive.

"Mislim da je M:tel najveći donator u BiH otkako je gospođa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Trivan na čelu te kompanije. Radi se o izuzetno kvalitetnoj osobi koja je svojim angažmanom za Banjaluku uradila više od mnogih koji ovde žive", naveo je Umičević, koji je već četiri mandata zaredom odbornik u Skupštini Grada Banjaluka.

Inače, Grad Banjaluka svake godine dodeljuje nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima, preduzećima, ustanovama i drugim subjektima koji su svojim aktivnostima, dostignućima i dobrim delima to zaslužili.

Tako je 2022. godine i sam Umičević bio dobitnik najvišeg gradskog priznanja "Ključ Grada Banjaluka" s Poveljom "Počasni građanin Banjaluke", koji su mu uručeni 2022. godine na manifestaciji povodom Dana Grada.

Umičević je napomenuo i da M:tel zapošljava veliki broj radnika, porez i dobit plaća Banjaluci, a poznato je da Banjaluka pola budžeta puni od PDV-a.

"Tako da, po mom mišljenju, Jelena Trivan treba da dobije 'Ključ Grada Banjaluka'"naglasio je Umičević.

Trivanova za ovu inicijativu nije znala i priznaje da ju je jako dirnula.

"Svim srcem borim se za ovaj narod i ovde i kada ga napadaju u Srbiji. I znam da me vole i podržavaju, ali nisam znala da smatraju da zaslužujem i ključeve Banjaluke i hvala im na tome", istakla je ona.

Direktorka M:tela je, inače, u intervjuu za aloonline.ba nedavno odgovarala na pitanje da li je zavolela Banjaluku za nekoliko godina, koliko je već tamo:

"Za dve godine mandata napisala sam, kažu, jedan dirljiv tekst 'Banjaluka i ja', o tome koliko je volim i koliko Banjalučani, mogu da kažem, vole mene. Ne samo Banjalučani, ja sam neko ko je sve te stereotipe o Beograđanima koji dolaze ovde da odrade svoj mandat kao po kazni razrušila time što sam stalno na terenu, tamo gde Srbi najteže žive, u Federaciji, u selima, stalno sam među ljudima i oni znaju da sam jedna od njih."

Istakla je da joj je to najveća pohvala.

"Kolege vas drugačije gledaju kad znaju da niste ovde došli kao neki šerif iz Srbije, već jedan od njihovih sugrađana koji ih razume, voli i poštuje. Neko ko ne misli da je Beograd centar sveta, a Banjaluka poslovna kazna, već neko ko misli da je Banjaluka idealno mesto za život u koju dolazim s radošću i ljubavlju", izjavila je Jelena Trivan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.