Trivanova: Đilas me nije odbacio

Izvor: B92, 01.Sep.2012, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trivanova: Đilas me nije odbacio

Beograd -- Potpredsednica Demokratske stranke Jelena Trivan negirala je da je bilo ko u DS-u tražio njenu odgovornost i smenu.

Ona je dodala da je napadaju oni koji žele da sakriju svoju odgovornost, iako nije učestvovala u vlasti, niti je imala ijednu polugu moći unutar stranke.

"Nije važno što svako sa imalo razuma zna da odgovornost ne može da snosi onaj ko nije imao moć odlučivanja i da je to pokušaj da se neki drugi sakriju. U politici se živi od percepcije, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pa je od svake laži moguće napraviti istinu", navela je Trivanova u pisanoj izjavi dostavljenoj agenciji Beta.

Komentarišući medijske navode da je zamenik predsednika DS Dragan Đilas tražio njenu smenu, Jelena Trivan je rekla da je Đilas nije odbacio i da njih dvoje dele želju da osnaženu stranku vrate na scenu.

"Redovno komuniciramo. Baš kao i sa Borisom Tadićem. Žena u stranci ima isti položaj koji inače žena ima u društvu. Večito bez stvarne moći i snage, uvek drugorazredne kada se odlučuje i uvek prve kada se odgovornost snosi", navela je Jelena Trivan i dodala da nema razloga da ćuti jer nije napravila nikakvu grešku.

Prema njenim rečima, može da bude odgovorna samo zbog lojalnosti stranci, što "nije prekršaj nego vrlina".

Ona je najavila da će to čintii svakodnevno sve dok istina ne ispliva jer njenu odgovornost, kako kaže, niko nikada nije tražio. "Niko, pa ni Dragan Đilas nije me 'odbacio' kako to neki plasiraju", zaključila je ona.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.