Trivan ima elemenata za tužbu

Izvor: S media, 14.Apr.2010, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trivan ima elemenata za tužbu

Pravni ekspert Centra za evroatlantske studije Dragoljub Todorović ocenio je danas da portparol Demokratske stranke Jelena Trivan ima osnova za podizanje tužbe protiv lidera i poslanika Nove Srbije Velimira Ilića za uvredu i klevetu tokom emisije RTS "Upitnik".

Todorović je rekao Tanjugu da bi Trivan, ukoliko je tačno da su joj Ilićevi telohranitelji pretili nakon emisije, mogla da podnese tužbu i za ugrožavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << sigurnosti.

Prema njegovim rečima, za uvredu i klevetu zaprećena je novčana kažna, dok je za ugrožavanje sigurnosti moguća i zatvorska kazna od tri do pet godina.

"Takav nastup se odavno nije čuo. Ilićeva retorika je prešla sve granice", ocenio je Todorović i napomenuo da se u odnosu na devedesete godine 20. veka, retorika političara u Srbiji sada promenila "na gore".

Potpredsednik Nove Srbije Jovan Marić rekao je Tanjugu je da je Ilićev verbalni nastup iskorišćen za "spinovanje od ozbiljnih tema u Srbiji, a naročito kako bi se umanjio značaj akcije opozicije u prikupljanju milion potpisa gradjana za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora".

"Objedinjenje opozicije najviše smeta vlasti, koja na sve moguće načine pokušava da je sačuva i da sa teške ekonomske situacije skrene pažnju na neku perifernu stranu. Narod u Srbiji ne interesuje mnogo da li se svadjaju ovi ili oni, razumljivo je da se ne slažu vlasti i opozicija, to je politička borba", ocenio je Marić.

Marić je dodao da ne savetuje Ilića kako da se ponaša u javnim nastupima, jer je Ilić, prema oceni potpredsednik NS, "čovek koji zna kako da se ponaša".

Kolegijum RTS-a saopštio je juče da je Ilić, gostujući u emisiji "Upitnik", narušio standarde nastupa, ugrožavajući fizičku bezbednost gostiju - Trivan i funkcionera G17plus Vlajka Senića.

Kolegijum RTS-a je odlučio da ubuduće ne poziva u goste poslanike koji narušavaju standarde gradjanske pristojnosti i standarde Javnog servisa, a kako se navodi, zabraniće ulazak u zgradu RTS-a svim pripadnicima obezbedjenja bilo kojih političara - sem uz specijalnu policijsku dozvolu.

Nova Srbija je u današnjem saoštenju, reagujući na tu odluku, navela da ona predstavlja pritisak na javnost i nastavak medijske hajke i linča na predsednika NS.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.