Trivan: Očekujem uskoro vladu

Izvor: B92, 09.Jun.2012, 00:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trivan: Očekujem uskoro vladu

Beograd -- Potpredsednica DS Jelena Trivan izjavila je da očekuje obrise vlade u narednim danima, jer DS čini sve da Srbija uskoro dobije vladu i sve institucije.

"Činjenica da je u parlament ušlo čak 46 stranaka, da svi pregovaraju sa svima, i gotovo svi mogu sa svima, čini ovu situaciju dodatno komplikovanom", kazala je ona u intervjuu sutrašnjim "Novostima".

Kada je reč o DS,smatramo da treba napraviti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << veoma brzo, u narednim danima, programsku vladu, sa jasnim zadacima i ciljevima, evropski orijentisanu, bez SNS i DŠ ili će tu vladu praviti naprednjaci na nekoj drugoj platformi, u kojoj mi, naravno, ni po koju cenu ne bismo učestvovali, istakla je ona.

Što se Kosova i RS tiče, vlada u kojoj je DS stožer, nastaviće politiku borbe za suverenitet Srbije i legitimne interese Srba, gde god da žive i to se ne dovodi u pitanje, naglasila je Trivan.

"Svi koji jednu vladu čine, treba da budu saglasni sa njenim programom i da taj program zastupaju. Zato i tražimo partnere na temeljima saglasja oko programa, a ne na temeljima matematike i brojeva", objasnila je ona.

Ona je podsetila da je cilj funkcionalna i operativna vlada koja izlazi sa konkretnim ciljevima u svakoj oblasti pred gradjane, tako da oni mogu na merljiv način da ocenjuju njen rad.

"Biće to vlada koja će se najviše baviti ekonomijom, posledicama krize i borbom za životni standard gradjana. Naravno da će ta vlada nastaviti beskompromisnu borbu protiv organizovanog kriminala i dati konkretnije rezultate u borbi protiv korupcije. To je vlada koja mora u svim oblastima da iskoristi šanse kandidature, dobije datum pregovora i "zacementira" evropski put Srbije", naglasila je potpredsednica DS.

"Nećemo vladu napravljenu zbog interesa i kadrovskih pitanja koja će biti skup pojedinačnih politika, nego programsku vladu u kojoj stoje svi iza onoga što su se dogovorili", naglasila je Trivan. Ona je najavila da će DS analizirati stranačku strukturu, njene slabosti, i to promeniti.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Trivan: Sve je još neizvesno

Izvor: Večernje novosti, 08.Jun.2012, 22:15

Potpredsednica DS Jelena Trivan o borbi za većinu i mogućim iznenađenjima: Ako ne uspemo da se dogovorimo, vlast će praviti naprednjaci. Očekujem obrise vlade u narednim danima

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.