Trivan: Novinare niko ne sme da ugrožava

Izvor: Vesti-online.com, 22.Apr.2010, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trivan: Novinare niko ne sme da ugrožava

Portparol Demokratske stranke Jelena Trivan ocenila je danas da Srbija mora da bude zemlja u kojoj je svako siguran, a naročito novinari, kojima niko ne sme da preti, niti da ugrožava njihovu slobodu izražavanja, a posebno ne da ih fizički ugrožava.

"Očekujem, stoga, da nadležni organi učine sve kako bi Brankica Stanković bila zaštićena, a oni koji su bili pretnja njenom životu adekvatno kažnjeni", >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << izjavila je Trivan agenciji Tanjug.

Prvi osnovni sud u Beogradu odbacio je danas optužnicu protiv šestorice navijača "Patrizana" i oslobodio ih odgovornosti za ugrožavanje sigurnosti novinarke TV B92 Brankice Stanković, zbog skandiranja na fudbalskoj utakmici Partizan-Šahtjor, 16.decembra prošle godine.

Odlukom suda navijači su pušteni iz pritvora, u kome su bili od kraja prošle godine.

Optužnica Prvog osnovnog javnog tužilaštva je odbačena kao podneta od neovlašenog tužioca, jer prema stavu sudskog veća, u radnjama optuženih za koje se terete nema elemenata krvičnih dela ugrožavanje sigurnosti i nasilničkog ponašanja, već eventualno krivičnog dela uvrede.

Sudsko veće, sa sudijom Jelenom Milinović na čelu, smatra da pevanje stihova "Opasna si kao zmija, proći ćeš k'o Ćuruvija" ne sadrži kvalifikovanu i ozbiljnu pretnju koja bi ugrozila bezbednost Stankovićeve. Sud je optužnicu odbacio rešenjem na koje tužilaštvo može da uloži žalbu Apelaconom sudu u roku od osam dana.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

DS: Zaštititi Brankicu Stanković

Izvor: B92, 22.Apr.2010

Beograd -- Demokratska stranka saopštila je da očekuje da nadležni organi učine sve kako bi novinarka B92 i autorka emisije "Insajder" Brankica Stanković bila zaštićena... Portparolka DS-a Jelena Trivan rekla je agenciji Beta da Srbija mora da bude zemlja u kojoj je svako siguran, a naročito...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.