Trivan: Nikolić - kockanje s budućnošću Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Apr.2012, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trivan: Nikolić - kockanje s budućnošću Srbije

BEOGRAD -

Potpredsednica Demokratske stranke Jelena Trivan ocenila je danas da lider naprednjaka Tomislav Nikolić "ne može biti stabilna budućnost Srbije, jer je više puta menjao svoje stavove".

"Nažalost, Nikolić je toliko opasnih stvari radio i govorio, toliko puta menjao svoje mišljenja, toliko nepredvidivih stavova imao i toliko ih puta promenio da on ne može da bude stabilna budućnost Srbije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << već vrlo opasan put i kockanje sa evropskom budućnošću", rekla je Trivan Tanjugu.

Ranije danas, Nikolić je rekao da je uveren da više ništa ne može da spreči pobedu SNS, i da to vidi "po ponašanju vlasti i njihovih slugu na televiziji". "Vidim kako montiraju, u pokušajima da SNS predstave kao neprijatelja Srbije, ali nema većih neprijatelja Srbije od Borisa Tadića i Demokratske stranke", rekao je on.

Po mišljenju Jelene Trivan, i izjava Nikolića od pre dva dana da ga ne obavezuju postignuti dogovori sa Prištinom je "dokaz da je reč o čoveku, koji na neodgovoran način doživljava politiku i koji je spreman da sve prokocka i dovede u pitanje".

"Ukoliko kandidat za predsednika Srbije kaže otvoreno da neće poštovati međunarodne dogovore koji su doveli do dobijanja kandidature, on je - u prevodu - građanima Srbije rekao ono što mi već duže vremena tvrdimo, da će dovesti u pitanje evropske integracije Srbije i sve šanse koji je evropski taj put otvorio za građane", smatra Trivan.

Potpredsednica DS je rekla da je imajući u vidu da je "reč o čoveku, koji je u prošloj kampanji obećao da će revidirati sudske postupke i pustiti Legiju na slobodu, realno da bi mogli očekivati da će, ukoliko bude formirao vladu i vodio zemlju i međunarodni ugovori biti poništeni, a Srbija vraćena godinama unazad".

Nikolić je pre dva dana na predizbornom skupu u Kosovskoj Mitrovici rekao da ne zna šta je aktuelna vlast dogovorila sa Prištinom, "da ne zna o čemu su pregovarali i da je jedan čovek rešavao našu sudbinu na Kosovu i Metohiji - Boris Tadić", koji, kako je rekao, duguje da kaže dokle je stigao.

"Dokle god da je stigao dalje odatle ni jedan korak ne sme da se napravi. Dokle god da je otišao u pokušajima da se dodvori da bi ostao i treći mandat, šta god da je potpisao, a da je na štetu Srbije, to mene ne obavezuje", istakao je Nikolić.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.