Trivan: Nije došlo ni do kakvih ustupaka Beograda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Avg.2010, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trivan: Nije došlo ni do kakvih ustupaka Beograda

BEOGRAD -

Portparol Demokratske stranke Jelena Trivan izjavila je da posle posete šefa nemačke diplomatije Gvida Vestervelea nije došlo ni do kakvih "popuštanja i ustupaka Beograda" u vezi rezolucije o Kosovu koju je Srbija podnela Ujedinjenim nacijama na usvajanje.

"Naša Vlada od početka govori da je spremna na kompromis, to nije ništa novo, ali to ne uključuje suštinske izmene teksta", rekla je Trivan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za "Novosti".

Ona je dodala da je "Vesterveleova poseta pokazala da problem sa srpskom rezolucijom nije toliko u njenoj sadržini, koliko u tome što pojedine zemlje ne žele da se pitanje nezavisnosti Kosova uopšte otvara, jer ga smatraju zaključenim.

"U tom kontekstu treba tumačiti i Vesterveleove poruke da je mapa jugoistočne Evrope trajno promenjena", kaže Jelena Trivan.

Ona dodaje da naše diplomate dnevno imaju kontakte sa Briselom da bi se pronašlo prihvatljivo rešenje. Ali, problem je u tome što ni u samoj EU ne postoji jedinstven stav oko Kosova.

Šef srpske diplomatije Vuk Jeremić izjavio je juče posle susreta sa nemačkim kolegom Gvidom Vesterveleom da Srbija neće povući rezoluciju o Kosovu, koju je podnela Generalnoj skupštini UN, ali da je spremna da o svemu konstruktivno razgovara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.