Trivan: Na prostorije DS pucano s namerom da se neko usmrti

Izvor: Blic, 16.Apr.2012, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trivan: Na prostorije DS pucano s namerom da se neko usmrti

Potpredsednica Demokratske stranke Jelena Trivan izjavila je danas da je sinoćnjim incidentom u Novom Sadu, kada je pucano na prostorije gradskog odbora te stranke, "pređena granica", budući da je pucano iz vatrenog oružja, s namerom da se neko usmrti.

- Kampanje obično imaju povišene strasti i u njima se često događaju incidenti, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << čini nam se da je ovoga puta pređena granica, jer je pucano iz vatrenog oružja, s namerom da se neko i usmrti - rekla je Trivan na konferenciji za novinare.

Trivan je dodala da joj se čini da, imajući u vidu celokupan kontekst u kome se predizborna kampanja obavlja - da se na jednoj strani hapse nasilnici koji su palili ambasade i da govori u ime stranke koja je pre dve godine zapaljena, a da na drugoj strani postoji afirmacija politike nasilja i glorifikacija zločinaca, izbori 6. maja imaju za cilj da pobede ili tolerancija, politička kultura i dijalog ili politika mržnje, nasilja i relativizovanja zločina.

Ona je podsetila da je lider DS Boris Tadić dolaskom na vlast 2004. godine kao jedan od ciljeva postavio stvaranje kulturne i tolerantne političke atmosfere u kojoj se više nikada neće dogoditi da iko strada na način kao što je stradao Zoran Đinđić.

Trivan je podsetila i da je Tadiću 2008. godine upućena pretnja da će stradati ako potpiše S SP i da je u isto to vreme Miloradu Ulemeku Legiji upućena poruka da će se njegov postupak i optužnica revidirati.

Ona je dodala da se 6. maja zbog toga odlučuje o sudbini i o tome da li će takav jezik i takvi postupci postati stvarnost svakog građanina Srbije.

Povezane vesti: Pucano u prostorije Demokratske stranke u Novom Sadu

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Trivan: Obaveza svih je da ukažu na opasne izbore

Izvor: Blic, 16.Apr.2012

Potpredsednica Demokratske stranke Jelena Trivan optužila je danas Srpsku naprednu stranku za negativnu kampanju i poručila da DS time što podseća na nekadašnje izjave i stavove funkcionera naprednjaka, želi da ukaže na opasne izbore koji se nalaze pred građanima..."Ako je za Nikolića (Tomislav,...

Nastavak na Blic...

Trivan: Pucano na DS da se neko usmrti

Izvor: Mondo, 16.Apr.2012

Potpredsednica DS Jelena Trivan izjavila da je sinoćnjim incidentom u Novom Sadu, kada je pucano na prostorije gradskog odbora te stranke, "pređena granica", budući da je pucano iz vatrenog oružja, s namerom da se neko usmrti.

Nastavak na Mondo...

"Priča o departizaciji- demagogija"

Izvor: B92, 17.Apr.2012, 02:30

Beograd -- U nastavku kampanje vodiće se bitka između puta reformi koji je bitan za evropsku Srbiju i puta poništavanja tih vrednosti za koje smo se borili, rekla Trivan...Jelena Trivan (Tanjug, arhiva)..Potpredsednica DS Jelena Trivan izjavila je večeras da će se na predsedničkim izborima voditi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.