Trivan: Nastup Konuzina prilično neuobičajen

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Nov.2011, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trivan: Nastup Konuzina prilično neuobičajen

BEOGRAD -

Potpredsednica Demokratske stranke Jelena Trivan ocenila je danas da je nastup ambasadora Rusije Aleksandra Konuzina na skupu Srpske napredne stranke, "prilično neuobičajena diplomatska praksa".

"To je prilično neuobičajena diplomatska praksa, po Bečkoj konvenciji, da ambasadori uzimaju aktivno učešće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u političkom životu zemlje", kazala je Jelena Trivan na B92.

Ona je navela da se "loše oseća" zbog činjenice da u Srbiji ambasadori imaju veći značaj nego što im pripada i da je njihovo prisustvo na skupovima "merilo uspeha".

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije stalo je juče na stranu svog ambasadora u Srbiji koji je, istupajući na skupu Srpske napredne stranke u Nišu, izjavio da je ta stranka postala jedan od glavnih pokazatelja raspoloženja građana Srbije.

Rusko ministarstvo je govor Konuzina na skupu SNS objasnilo kao "održavanje kontakata sa svim političkim partijama države domaćina", dodavši da "učešće u različitim događajima... predstavlja uobičajenu međunarodnu praksu", prenela je ruska novinska agencija RIA-Novosti.

Konuzinov govor izazvao je brojne kritike među političarima u Srbiji, pa je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak zatražio da ga Srbija "protera" i proglasi personom non grata.

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić takođe je ocenio da se Konuzin nastupom na skupu SNS umešao u unutrašnje stvari Srbije i poručio da Srbija od stranih ambasadora očekuje neutralnost.
Pogledaj vesti o: Jelena Trivan

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Trivanova: Neuobičajena praksa

Izvor: B92, 01.Nov.2011

Beograd -- Potpredsednica DS Jelena Trivan ocenila je da je nastup ambasadora Rusije Aleksandra Konuzina na skupu SNS, "prilično neuobičajena diplomatska praksa"..."To je prilično neuobičajena diplomatska praksa, po Bečkoj konvenciji, da ambasadori uzimaju aktivno učešće u političkom životu...

Nastavak na B92...

Trivan: Osećam se loše zbog Konuzina

Izvor: Vesti-online.com, 01.Nov.2011

Potpredsednica Demokratske stranke Jelena Trivan ocenila je danas da je nastup ambasadora Rusije Aleksandra Konuzina na skupu Srpske napredne stranke "prilično neuobičajena diplomatska praksa"..."To je prilično neuobičajena diplomatska praksa, po Bečkoj konvenciji, da ambasadori uzimaju aktivno...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.