Trivan: DS ima bezrezervnu podršku najšireg broja birača

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jan.2010, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trivan: DS ima bezrezervnu podršku najšireg broja birača

BEOGRAD - Portparol Demokratske stranke Jelena Trivan ocenila je danas da je pobeda te stranke na lokalnim izborima u opštini Odžaci dokaz da demokrate imaju bezrezervnu podršku najšireg broja birača u najrazličitijim sredinama.

"Rezultat u Odžacima govori i o tome da, uprkos teškoćama koje u ovom trenutku zemlja ima i sa kojima se Vlada suočava, građani prepoznaju napore i daju nam podršku za politiku koju vodimo", rekla je Trivanova Tanjugu.

Ona je istakla >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da je važno što je DS u prilici da na svim nivoima sprovodi jedinstvenu i koherentnu politiku, pa čak i u Odžacima, gde nikada nije bila u prilici da vrši vlast i gde su radikali imali svoje tradicionalno uporište.

Trivanova je kazala da su izbori u toj opštini pokazali da DS u sredinama koje su tradicionalno uporište desno orjentisanih stranaka ne dobija podršku zbog raskola radikala, jer su radikali i naprednjaci na izborima u Odžacima dobili manje glasova nego DS.

Portparol DS je navela da će ta stranka koalicione partnere za formiranje vlasti u toj opštini potražiti među strankama sa kojima je u koaliciji i na drugim nivoima vlasti, te da tu neće biti većih iznenađenja.

Todorović: SRS delimično zadovoljna rezultatima u Odžacima

Šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke u parlamentu Dragan Todorović ocenio je danas da su vladajuće stranke i Srpska napredna stranka u predizbornoj kampanji za lokalne izbore u Odžacima zloupotrebljavale tešku ekonomsku situaciju i davale građana novac da glasaju za njihovu listu.

"U takvoj situaciji i odnosu snaga SRS je ostvarila maksimalan broj glasova koji je mogao da se osvoji", rekao je Todorović Tanjugu, dodajući da je ta stranka delimično zadovoljna brojem osvojenih glasova.

Todorović je rekao da "radikali godinama ukazuju na probleme, kao što je zloupotreba predizbornog i izbornog procesa, podmićivanje građana, davanje novca ili paketa tokom kampanje".

LDP: Građani Odžaka razumeju da zavise od sposobnosti političara

Liberalno demokratska partija ocenila je danas da rezultati izbora u Odžacima pokazuju da "građani u sredinama koje su dugo marginalizovane, sve više razumeju da njihovi životi zavise od spremnosti i sposobnosti političara da Srbiju što brže guraju prema Evropi i reformama koje su suština evropeizacije zemlje".

"Demokratski potencijali, koje je na lokalnim izborima u Odžacima pokazalo više od 70 odsto građana, pokazuju da ni ta opština više nije sredina koja je utočište za propale politike, koje su svoju zatucanost uspešno nametale skoro dve decenije", navodi se u saopštenju LDP-a.

Odžaci su pokazali da se, uz pametno lokalno političko partnerstvo u čijem središtu su sada bile DS i LDP, demagogija i umišljena snaga Srpske napredne stranke raspadaju kao mehur od sapunice, dodaje se u saopštenju.

Ilić: Kampanja kao da je reč o opstanku koalicije

Šef poslaničke grupe Nova Srbija Velimir Ilić izjavio je danas da je vladajuća koalicija vodila preskupu predizbornu kampanju u Odžacima, kao da je reč o opstanku na političkoj sceni i da je sada "na njima da nešto urade".

"Vlasti su vodile kampanju koja je skupa kao da se radi o opstati ili ne opstati u Srbiji. Evo, narod im je izašao u tolikom broju i dao glasove, ali bar neka nešto urade", rekao je Ilić Tanjugu.

Prema njegovim rečima, bilo bi dobro da buduća opštinska vlast ostvari bar deo predizbornih obećanja - izgradi nove puteve i ulice, jer "u tom delu Srbije narod živi u bedi".

Prema preliminarnim rezultatima, "Koalicija za evropske Odžake - Boris Tadić" osvojila je 35,21 odsto glasova - 10 odborničkih mandata, Srpska napredna stranka 22,42 odsto - sedam mesta, Srpska radikalna stranka 10,08 procenata i tri mandata, isto toliko odbornika bi trebalo da ima i koalicija SPS-JS-PUPS, koja je osvojila 11,12 odsto glasova.

Demokratska stranka Srbije će u skupštini imati dva mesta, dok bi po jedno mesto trebalo da pripadne stranci G17 plus i Romskoj partiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Trivanova: Stalna podrška građana

Izvor: Glas javnosti, 25.Jan.2010

BEOGRAD - Portparol DS Jelena Trivan izjavila je da pobeda koalicije okupljene oko DS na vanrednim izborima u opštini Odžaci pokazuje stalni i višegodišnji trend rasta popularnosti te stranke...Trivanova smatra da nisu u pravu oni koji izbornu pobedu DS u Odžacima pokušavaju da tumače raspadom...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.