Slabe šanse za Jeremića

Izvor: Blic, 16.Nov.2010, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slabe šanse za Jeremića

Za potpredsedničke funkcije u Demokratskoj stranci, kako “Blic” nezvanično saznaje, trku će trčati tri žene - Jelena Trivan, Nada Kolundžija i Gordana Čomić. Predsednik Izvršnog odbora DS Marko Đurišić izjavio je juče da su svoje kandidature za potpredsednika stranke do sada javno istakli Gordana Čomić, Vuk Jeremić i Dragan Đilas.

Kako saznajemo, Jeremić je konkurent ministru odbrane Draganu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Šutanovcu i gradonačelniku Draganu Đilasu, kao i Dušanu Petroviću koji je izuzetno blizak saradnik tadića i njegov čovek od poverenja.Malo je verovatno da će jeremić moći da se nosi sa Šutanovcem i Petrovićem, dok Đilas ima izuzetno jako uporište u Beogradu, pa upućeni u DS procenjuju da je njegova kandidatura osuđena na neuspeh.

Đurišić je za RTV 92 rekao da se od sadašnjih potpredsednika DS samo Vida Ognjenović neće ponovo kandidovati i dodao da će izborna trka unutar stranke biti održana u fer uslovima. Izborna skupština DS zakazana je za 18. decembar, a Đurišić, koji je predsednik Organizacionog odbora, naveo je da će se za mesta podpredsednika kandidovati sadašnji potpredsednici, a da su među novim kandidatima Gordana Čomić, Dragan Đilas i Vuk Jeremić. Na izbornoj skupštini u Sava centru će 2.900 ili 3.000 delegata tajnim glasanjem izabrati predsednika, potpredsednike i druge organe stranke, a probaćemo da organizujemo elektronsko glasanje, naveo je on.Đurišić je kazao da je suština izjave lidera DS da niko u vrhu stranke ne može da vodi paralenu politiku, odnosno da politika mora da bude jedinstvena.

"Tadić mora na dve funkcije”

Upitan da li Tadić greši što istovremeno obavlja funkciju predsednika Srbije i lidera DS, Đurišić kaže da Tadić ne krši Ustav i da ne bi bilo fer da se povuče, jer je bio nosilac promocije politike DS, koja je dobila podršku građana.

"Trenutno u ovakvom odnosu snaga Tadić mora da bude na te dve funkcije”, zaključio je Đurišić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.