Ljušić: Da sam znao...

Izvor: B92, 29.Jan.2015, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljušić: Da sam znao...

V. d. direktora "Službenog glasnika" Radoš Ljušić predao je dužnost uz napomenu da ne bi obećao da će se povući da je znao da će je preuzeti Jelena Trivan.

"Želeo bih da grešim kada kažem da ovakvim potezima Srpska napredna stranka (ne)svesno narušava svoj ugled", rekao je Ljušić novinarima na primopredaji dužnosti.

Ljušić je rekao da odlazi jer je smenjen "po dogovoru", ali da mu je istovremeno dužnost da u interesu SNS, čiji je član, kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je Trivanova bila visoki funkcioner DS 2012. "kad je vođena besprimerna kampanja protiv SNS".

Posle njegove konferencije za novinare Trivanova je izašla iz kancelarije i rukovala se sa Ljušićem i najavila da će se obratiti novinarima tek nakon što se upozna sa poslovanjem tog javnog preduzeća.

Na pitanje ko ju je predložio za tu funkciju, Trivanova je kratko rekla da je nju izabrala Vlada Srbije.

Generalni sekretar Vlade Srbije Novak Nedić rekao je da Ljušić nije smenjen već da Vlada Srbije nije imala pravni osnov da donese odluku o produžetku njegovog mandata na mestu direktora "Službenog glasnik" u naredne četiri godine.

Nedić je rekao da ne zna ko je predložio Jelenu Trivan za v.d. direktora "Službenog glasnika" i najavio da će Vlada Srbije uskoro raspisati konkurs za izbor direktora tog javnog preduzeća.

Upitan koje uslove je Trivanova ispunila da bi bila na toj funkciji, Nedić je rekao da nema njenu biografiju i da će ona vrlo brzo biti na sajtu "Službenog glasnika".

Prema Nedićevim rečima, politika vlade je da svi stariji od 65 godina odu u penziju, a Ljušić je primetio da, ako su njega "oterali" u penziju i zamolili ga da se povuče, onda bi to trebalo uraditi i sa svim ostalim funkcionerima starijim od 65 godina.

"Neka budem ja prvi žrtveni jarac", rekao je Ljušić i dodao da je mestom u Prosvetnom pregledu "pao sa konja na magarca", te da će se vratiti na Filozofski fakultet, gde je inače profesor.

Kako je rekao, on je bio pozvan na razgovor u vladu, a povod su bile njegove godine, te mu je rečeno da će biti smenjeni svi koji imaju 65 godina.

"Ako me vlada postavila, ima pravo da me smeni", rekao je i dodao da ima nekih indicija zašto je zapravo zamoljen da ode sa funkcije, ali da o tome "ne sme da govori", jer ne može da kaže nešto u šta nije siguran i o čemu ima samo sumnje.

Kako je rekao, nisu uspeli da ga smene ni "žuti" napadima u štampi, ni "crveni" potajnim radnjama, nego "plavi".

Jelena Trivan nije htela pred novinarima da preuzme dužnost od Ljušića već je samo kratko rekla da će se javnosti obratiti uskoro, da je odluku o njenom izboru donela Vlada Srbije i da će to biti zvanični dokument.

Ona je kasnije izjavila je da ispunjava sve kriterijume da se nađe na tom mestu i da nije dobila politicki angazman.

Kako je ranije za "Blic" rekao Ljušić, on je "zamoljen da se povuče i da ćuti" i dodao da "ima nešto jače od politike i političara".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ljušić predao dužnost direktora Službenog glasnika: Ne bih se povukao da sam znao da će doći Trivanova

Izvor: Blic, 29.Jan.2015

Dosadašnji vršilac dužnosti direktora "Službeng glasnika" Radoš Ljušić predao je danas tu dužnosti i rekao da ne bi obećao da će se dobrovoljno povući da je znao da će ga naslediti Jelena Trivan...- Želeo bih da grešim kada kažem da ovakvim potezima Srpska napredna stranka (ne)svesno narušava...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.