Ko je za koga u DS?

Izvor: S media, 01.Dec.2010, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko je za koga u DS?

Uprkos tvrdnjama iz redova demokrata da nije važno ko će zauzeti pet potpredsedničkih mesta, stranačka "utakmica" ulazi u finiš i sve je jasnije ko su glavni favoriti i ko ih u stranci podržava - mada se sam lider još nije izjasnio.

Dva dana pred isticanje roka za podnošenje kandidatura, 3. decembra, pokrajinski i beogradski odbor istakli su svoje "muške favorite", a Beogradjani su odlučili i koju će damu podržati.

Na "muškim listama" ta dva >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << odbora su ista imena - Dragan Djilas, Dragan Šutanovac, Dušan Petrović i Bojan Pajtić, dok je podršku Gradskog odbora DS dobila Jelena Trivan.

Ako je verovati medijskim špekulacijama, u trci za mesto u "velikoj četvorci" naći će se i Vuk Jeremić - koji je sakupio više od 20 potpisa članova Glavnog odbora i tako podneo kandidaturu.

Jeremić se, navodno, "bacio" na terensku kampanju i iz dana u dan mu raste podrška u lokalnim odborima. On je prošlog vikenda obilazio odbore DS u južnoj i istočnoj Srbiji, što je, prema novinskim napisima, rezultiralo spremnošću velikog broja demokrata iz unutrašnjosti da ga podrže.

Lokalni i prestonički mediji bave se i procenama ko će u ovoj trci kome "izaći na crtu", pa su tako za "obračun" vidjeni aktuelni šef diplomatije i ministar vojni. Stranački izborni neuspeh u svakom slučaju neće uticati na njihove državne funkcije, ističu u stranci.

U ženskoj konkurenciji, bore se portparol stanke Jelena Trivan, šefica poslaničke grupe ZES u Skupštini Srbije Nada Kolundžija i potpredsednica parlamenta Gordana Čomić.

Predsednik Boris Tadić još nije odlučio - ili bar nije saopštio niti sugerisao - koga će podržati za potpredsednike stranke, a predstavnici DS ističu da nije ni važno ko će biti izabran, jer nema različitih politika unutar stranke.

"Žao mi je što je u javnosti najzanimljivije ko će biti kandidati za potpredsednike Demokratske stranke... Nisu ovo izbori za ministre ili neke druge državne funkcionere, ovo su izbori za potpredsednike DS i verujem da su svi oni dovoljno dobri", rekao je predsednik Izvršnog odbora Marko Djurišić.

Konačna lista kandidata za predsednika, pet potpredsednika, članove Predsedništva i Glavnog odbora trebalo bi da bude utvrdjena u petak, 3. decembra, 15 dana uoči stranačkih izbora.

Oko 3.000 delegata glasaće za te funkcije na Skupštini DS, 18. decembra.

Kandidate za potpredsednike može da predloži 10 opštinskih odbora, 20 članova Glavnog odbora ili 60 delegata skupštine, predsednik stranke ili poslanički klub.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Trivan: Glavni ciljevi jačanje stranke i pobeda na izborima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Dec.2010, 15:41

BEOGRAD, -..Portparol Demokratske stranke Jelena Trivan izjavila je danas da u stranci nema razmirica, a da su glavni ciljevi unutarstranačkih izbora jačanje Demokratske stranke i pobeda na sledećim opštim izborima..."Uprkos pokušajima da se različcitim spekulacijama unesu razmirice, unutarstranački...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.