Jelena Trivan: „Bila je čast sarađivati s Milovanom Vitezovićem“

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Mar.2022, 16:34

Jelena Trivan: „Bila je čast sarađivati s Milovanom Vitezovićem“

Danas je u 78. godini preminuo veliki srpski književnik Milovan Vitezović, čija su dela i citati obeležili kulturu čitave generacije.

Vitezović je veliki deo svog književnog stvaralaštva objavio u Službenom glasniku. Njegovim odlaskom ostaće velika praznina na srpskoj kulturnoj sceni.

- Čast mi je bila da sarađujem s Milovanom Vitezovićem i da budem njegov urednik i izdavač. Privilegija je bila biti deo njegovog vremena i stvaralaštva, koje danas živi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na svim velikim svetskim jezicima. Samo Čarape kralja Petra, koje je izdao Službeni glasnik, prevedene su na četiri jezika, a s vremenom je ovaj roman postao i deo scenarija za film Kralj Petar Prvi, koji je podržao Filmski centar Srbije. Vitezović je imao brojne planove za budućnost i žao mi je što nismo stigli više njih da ostvarimo - izjavila je Jelena Trivan, direktorka Službenog glasnika, i izrazila saučešće porodici Vitezović.
Pogledaj vesti o: Jelena Trivan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Jelena Trivan: Bila je čast sarađivati sa Milovanom Vitezovićem

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Mar.2022

Pisac je preminuo u 78. godini...Danas je u 78. godini preminuo veliki srpski književnik Milovan Vitezović, čija su dela i citati obeležili kulturu čitave generacije. Vitezović je veliki deo svog književnog stvaralaštva objavio u Službenom glasniku. Njegovim odlaskom ostaće velika praznina...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.