Ilić pretio Jeleni Trivan?!

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 13.Apr.2010, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ilić pretio Jeleni Trivan?!

BEOGRAD - Šef poslaničke grupe "Za evropsku Srbiju" Nada Kolundžija izjavila je danas da je poslanici te poslaničke grupe Jeleni Trivan predsednik Nove Srbije Velimir Ilić uputio reči koje su nedvosmisleno govor mržnje i poziv na linč.

- Ilić je juče, obračunavajući se ne sa idejama drugih političkih partija, već obračunavajući sa sa osobom, rekao (u emisiji "Upitnik", RTS-a) da je opravdano što je Jelena Trivan napadnuta od pasa jer on kao dobar poznavalac i neko >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << ko trenira pse može da razume zašto psi napadnu neku osobu - rekla je Kolundžija u parlamentu.

Ilić: Nisam vređao Trivanovu

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić tvrdi da nije vređao Trivanovu  i da se ona prema njemu ponašala nekorektno.

Ilić je navodi da Trivanovoj nije rekao da je dobro što su je psi napali, već da dobre ljude ne ujedaju psi.

On je dodao da se Trivanova prema njemu u emisiji nekorektno ponašala i vređala, rekavši i da je primitivan.

Prema njegovim rečima, odmah nakon emisije napustio je zgradu i nije bilo nikakvog "duela" niti razgovora sa Trivanovom, osim što joj je poručio da ju je u parlamentu štedeo jer mu je delovala nežno, ali da će joj u budućnosti uvek replicirati.

Lider NS je kazao i da čitava priča koja se pokrenula ima u stvari za cilj da se skrene pažnja sa predatih milion potpisa građana Vladi Srbije kojima se zahteva raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Kolundžija je, odgovarajući na pitanja da li je Ilić i posle emisije pretio Trivanovoj, kazala da je "ta agresija (Ilića) nastavljena i nakon emisije", potvrdila da je bilo pretnji i dodala da smatra da je to predmet nadležnih državnih institucija koje moraju da utvrde o čemu se zapravo radilo.

Ona je kazala da nije prvi put da Ilić preti i navela da je lider NS pre nekoliko dana pretio šefu poslanika G17 plus Suzani Grubješić.

- Upravo zbog toga što postoji jedna tendencija u takvom ponašanju, mi smo se odlučili da pozovemo i apelujemo na javnost i ovakve pojave zaustavimo i onemogućimo da se one ubuduće dešavaju - kazala je Kolundžija.

Šefica poslaničke grupe ZES je rekla da se sredstvima informisanja obraćaju sa molbom da se u odnosu na takve pojave svi zajednički opredele kako bi se poslala poruka javnosti da takve pojave nisu prihvatljive u Srbiji.

- Zaista mislimo da je odgovornost na svima, i na medijima i nevladinim organizacijama, naravno i na političkim partijama, nosiocima javnih funkcija da se ovakve pojave najoštrije osude kako bi smo sprečili da se ovakvim pozivima neko drugi možda prepozna i učini akt koji može zaista biti porazan po napredak procesa u ovoj zemlji - rekla je Kolundžija.

Ona je kazala da očekuje da će RTS, kao promoter društvenih vrednosti, pre svih da se ogradi od takvog ponašanja i osuditi ga.

Posto sam gledao direktan prenos RTS-a emisije "Upitnik", Velja Ilic je bio jedini koji je zadrzao svoje neukusne manire i konstantno upadao u rec ostalim ucesnicima.U stvari po njemu biti opozicija znaci kao ono sto se desavalo u Titovo vreme,intervencija politickih komesara, kritike ali nista konstruktivno. Najlakse je davati kritiku a najteze je stvoriti jedan program i sprovesti ga bez greske i na pravedan nacin. Jelena Trivan je pokusavala da prenese poruku kako da se ponasa svaki poslanik u skupstini, kako da se organizuju stvari, kako voditi diskusije, dok je Ilic bio totalni negativac. Na kraju emisije, Ilic se obrecnu na voditelja recima, "Gosposdja Trivan me vredja, to ne moze da prodje tek tako", sto predstavlja jednu vrstu pretnje. Posto su ucesnici ustali i reflektori se ugasili videlo se da je Ilic prisao Trivan koja je malo ustuknula, i da joj je nesto rekao.

Ponasanje Velimira Ilica, kao i njegov recnik,a znamo svi sta je on sve izrekao, mogu da budu samo simpaticni nevaspitanim i prostim ljudima.

Ilic je rekao Jeleni Trivan " Ja sam vam doneo demokratiju". Veoma neskromno i nedemokratski jer i ako je tacno, to je samo jedna epizoda, koja mu ni u kojem slucaju ne moze dozvoliti da se ponasa kao politicki komesar i da namece svoju volju bilo kome.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.