CINS: Proverava se da li je Trivan plagirala svoj doktorat

Izvor: Beta, 20.Apr.2023, 11:00

CINS: Proverava se da li je Trivan plagirala svoj doktorat

Stručna komisija Filološkog fakulteta u Beogradu ispitivaće da li je savetnica premijerke i nekadašnja direktorka Službenog glasnika Jelena Trivan plagirala svoj doktorat, saznaje Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS), navodeći da je Trivan doktorirala sa radom "Biblioteke i multikulturalnost".Sada, skoro deset godina kasnije, formira se četvoročlana Stručna komisija koja će ispitivati da li je taj doktorat originalan.Prema informacijama do kojih je došao CINS, postupak je pokrenut na osnovu zahteva za utvrđivanje neakademskog ponašanja koji je potpisala grupa univerzitetskih profesora.Komisiju čine četiri člana – dva daje Filološki fakultet, i po jednog Univerzitet u Beogradu i Nacionalni savet za visoko obrazovanje.Trivan je za CINS rekla da nije znala da se ovaj postupak vodi, niti bi on izazvao ikakvu njenu reakciju."To je postalo omiljeno sredstvo političkih obračuna koji uništava Beogradski univerzitet, dok privatni fakulteti štite svoje interese. Niti obavljam akademski posao, niti moj posao i rezultati zavise od zvanja tako da sam pogrešno izabrana meta i nemam nameru da to komentarišem više", rekla je Trivan.
Pogledaj vesti o: Jelena Trivan

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Prepisivane tuđe rečenice, pasusi i čitavi radovi: Šta je sporno u doktorskoj disertaciji Jelene Trivan?

Izvor: Danas, 21.Apr.2023, 07:00

Zahtev za utvrđivanje neakademskog ponašanja protiv bivše direktorke Službenog glasnika, a danas direktorke Telekoma Srpske, Jelene Trivan podnela je grupa profesora sa nekoliko fakulteta još pre godinu dana. Jedan od njih, profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu Oliver Tošković za Danas objašnjava...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.