Uhapšeni napadači na Duška Tošića

Izvor: B92, 26.Okt.2010, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni napadači na Duška Tošića

Beograd -- Dva navijača Crvene zvezde uhapšena zbog napada na Jelenu Karleušu i fudbalera Duška Tošića. Protiv napadača podnete prijave za ugrožavanje sigurnosti.

Jelenu Karleušu i njenog supruga fudbalera Zvezde Duška Tošića napala je sinoć na Bežanijskoj kosi grupa zvezdinih navijača.

Karleuša je oko 1:40 ujutro prijavila policiji da ih je nekoliko nepoznatih mladića sačekala ispred >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kuće, da su vređali njenog supruga i pretili mu zbog navodno loše igre na derbiju, a zatim su išarali sprejem njihov automobil.

Policija je blokirala kraj oko kuće Jelene Karleuše i Duška Tošića na Bežaniji, a ubrzo i uhapsila dve osobe, od kojih je jedna od ranije poznata policiji.

Uhapšen je 22-godišnji M.S koji je jedan od vođa navijača Crvene zvezde i koji već ima dosije sa krivičnim delima teških krađa, razbojništva i dilovanje droge. Drugi uhapšeni mladić je 1990. godište.

Policija je saopštila da je njima određeno zadržavanje do 48 sati, jer su noćаs u Ulici Teodorа Borockog pretili i vređаli fudbаlerа FK "Crvenа zvezdа" Duškа Tošićа dok je izlаzio iz svog vozilа, nаkon čega su ispisаli poruku uvredljive sаdržine nа pаrkirаno Tošićevo vozilo.

Podsetimo, Tošićeva supruga Jelena Karleuša je u protekle dve nedelje izazvala buru u javnosti svojom kolumnom u listu "Kurir" dan posle Parade ponosa i nereda u Beogradu, u kojoj je osudila nasilje i podržala prava pripadnika LGBT populacije.

Kvirija: Podrška Jeleni Karleuši i njenom suprugu

Kvirija centar najoštrije osuđuje noćašnji napad na Jelenu Karleušu i njenog supruga Duška Tošića i zahteva od nadležnih organa da ispitaju slučaj i napadače izvedu pred lice pravde.

"Iako zvanični podaci kao razlog za napad navode nezadovoljstvo igrom Duška Tošića na subotnjem derbiju, čvrsto verujemo da je napad povezan i sa medijskom zastupljenošću Jelene Karleuše, njenom podrškom koju je dala Paradi ponosa ali i snažnom kritikom političkih struktura u Srbiji", navodi ta LGBT organizacija u saopštenju.

"Iscrtavanje automobila sprejom, omalovažavanje i kamenovanje upozoravajući su elementi nasilja koji još jednom potvrđuju činjenicu da u Srbiji niko nije slobodan, kao i da političke elite kojima široka javna debata o njihovoj odgovornosti ne odgovara, koriste silu kako bi zastrašili i ućutkali one koji misle drugačije. Tako, postaje sasvim jasno kome i zašto trebaju huligani", saopštava Kvirija.

Kvirija centar ovom prilikom izražava solidarnost sa svojom višegodišnjom saradnicom i prijateljicom grupe, pevačicom Jelenom Kareušom i njenom porodicom.

Portparol "Zvezde": Samo dobacivanje

U međuvremenu porptarol Crvene Zvezde Marko Nikolovski demantovao je tvrdnje da je fudbaler tog kluba napadnut.

On kaže da su navijači Tošiću samo dobacivali.

"Razgovarao sam sa Duškom i sa osmehom mi je rekao da ta vest gotovo uopšte ne odgovara istini. Jesu mu nezadovoljni navijači dobacivali, ali to se dešava, daleko od toga da mu je bezbednost bila ugrožena", naveo je on.

"Bio je iznenađen koliko je ta vest nakićena", izjavio je portparol Crvene Zvezde, uz ogradu da se sa Tošićem još nije video.
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan,   Partizan,   Večiti derbi

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.