D S S podržava mirne proteste Srba na severu KiM

Izvor: Blic, 19.Sep.2011, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

D S S podržava mirne proteste Srba na severu KiM

Demokratska stranka Srbije podržala je danas strategiju mirnih protesta Srba na Kosovu i Metohiji protiv pokušaja pretvaranja administrativnih prelaza Jarinje i Brnjak u granične.

"Jedino rešenje sadašnje krize je da se albanski carinici povuku, a da UNMIK preuzme administrativne prelaze i obavlja sve poslove na njima", izjavio je porparol DS S Petar Petković.

On je na pres konferenciji ocenio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da i Evropska unija, SAD i NATO žele da od administrativnih prelaza naprave granične.

Komentarišući istup ambasadora Rusije u Srbiji Aleksandra Konuzina na Beogradskom bezbednosnom forumu, kada je otpužio učesnike i publiku da nisu pokrenuli pitanje slanja albanskih carinika na prelaze Jarinje i Brnjak, Petković je rekao da je uveren da se većina gradjana Srbije slaže sa onime što je Konuzin rekao.

"Normalno je da na Forumu na kome treba da se raspravlja o bezbednosti bude pomenuto i najbitnije pitanje bezbednosti, s obzirom da su dan posle toga carinici kosovskih Albanaca nasilno došli na administrativne prelaze, pokušavajući da od njih naprave granične, izmedju centralne Srbije i njene južne pokrajine", rekao je Petković.

"Takvo reagovanje (Komuzina) je sasvim normalno", zaključio je Petković.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Evropska Unija,   NATO

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.