Voša stala, Jagodina pobedila kod kuće!

Izvor: Mondo, 16.Dec.2015, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voša stala, Jagodina pobedila kod kuće!

Novosađani remizirali posle četiri uzastopne pobede. "Ćurani" prvi put pobedili kod kuće. Radnički pao u Surdulici.

Foto: MN Press Amer Osmanagić i Mirko Ivanić

Počelo je poslednje "jesenje" kolo Superlige. U terminu od 13.00 časova odigrane su četiri utakmice, nakon kojih je osam timova počelo zimski raspust, koji će trajati do 20. februara.

Posle četiri uzastopne pobede, Vojvodina je zastala u Novom Pazaru i završila prvi deo sezone sa 35 osvojenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << bodova. Bez Nenada Lalatovića na klupi, Novosađani nisu u gradu na Jošanici sačuvali vođstvo:

NOVI PAZAR - VOJVODINA 1:1

Strelac za goste bio je Mirko Ivanić, a za domaće Amer Osmanagić, koji je savladao Perića sjajnim udarcem sa više od 20 metara. Bio je to najlepši detalj borbenog i na momente nervoznog duela, odigranog pred oko 1.500 gledalaca.

Manje publike bilo je u Jagodini, gde je domaćin prvi put ove sezone pobedio kod kuće.

JAGODINA - RAD 1:0

Strelac jedinog gola bio je Mile Savković već u sedmom minutu. Kapiten "građevinara" Nikola Maraš sprečio ga je pre izlaska iz igre da još jednom zatrese mrežu, izbacivši loptu sa gol-crte. U nastavku takođe nije bilo promene, pa su bodovi u derbiju začelja ipak ostali pod Đurđevim brdom.

Najviše golova viđeno je u Surdulici, gde su Slaviša i Filip Stojanović doneli domaćinu pobedu u "derbiju južne pruge".

RADNIK - RADNIČKI 2:1

Nišlije su završnici prvog dela uspele da izjednače, udarcem Petra Đuričkovića u 41. minutu, ali su Surduličani u nastavku ipak pokazali zube, opet poveli i napravili korak ka sredini tabele. Radnički je u poslednja tri "jesenja" kola osvojio samo bod i tako pokvario dobar utisak.

Za razliku od drugih terena, mreže su mirovale samo u Lučanima.

MLADOST - OFK BEOGRAD 0:0

Tim Nenada Milovanovića napadao je i napadao, ali je odbrana "romantičara" izdržala. U prvom minutu nadoknade, Beograđani su ostali bez Milana Savića, koji je isključen drugim žutim kartonom.

Rezultati 22. kola:

Jagodina - Rad 1:0

/Savković 7'/

Mladost - OFK Beograd 0:0

Novi Pazar - Vojvodina 1:1 (0:1)

/Osmanagić 60' - Ivanić 14'/

Radnik - Radnički 2:1 (1:1)

/S. Stojanović 7', F. Stojanović 73' - Đuričković 42'/

Javor - Crvena zvezda 15.00

Čukarički - Voždovac 17.00

Metalac - Spartak

Partizan - Borac

Tabela: Crvena zvezda (-1) 59, Borac (-1) 37, Čukarički (-1) 36, Vojvodina 35, Partizan (-1) 33, Radnički 32, Mladost 31, Javor (-1) 30, Voždovac (-1) 28, Radnik 27, Novi Pazar 24, Metalac (-1) 21, OFK Beograd 19, Jagodina 19, Rad 16, Spartak 15.

Pratite promene rezultata uz MONDO:

Kraj utakmica!

14.47 - Napeto je u Pazaru. Dok je jedan igrač Vojvodine ležao na zemlji, Predrag Pavlović mu je žustro prišao, posle čega je na njega nasrnuo Novica Maksimović. Sudija je obojici pokazao žute kartone.

14.40 - Strelac drugog gola za Radnik je Filip Stojanović.

14.33 - 2:1 u Surdulici! Radnik opet vodi protiv Radničkog.

14.16 - 1:1 u Novom Pazaru! Strelac je Amer Osmanagić u 60. minutu. Fenomenalno je pogodio, sa 25 metara!

13.47 - Umalo 2:0 za Jagodinu! Savković je dobro šutirao, a kapiten Rada Nikola Maraš izbio loptu sa gol crte!

13.41 - 1:1 u Surdulici! Radnički je izjednačio, golom Nikole Ašćerića u finišu poluvremena. Krupni špic pogodio je posle gužve pred golom domaćina. Navijači Radničkog slave gol petardama...

13.30 - Asistent za gol Vojvodine bio je Marko Vukčević. Crnogorac je uz Ožegovića i Ivanića najbolji igrač Novosađana u Pazaru. Kapiten "lala" umalo je još jednom zatresao mrežu domaćina.

13.13 - Gol i u Pazaru! Mirko Ivanić doveo je Vojvodinu u vođstvo na Gradskom stadionu. Pre njegovog gola, po jednu šansu imali su i jedni i drugi. Miloš Tintor zapretio je gostima posle kornera, a Ognjen Ožegović pogodio je prečku.

Odmah posle gola, Irfan Vusljanin nije iskoristio zicer situaciju. Nikola Perić zaustavio je njegov šut.

13.09 - Na početku - dva gola!

Prvi gol "pao" je u Surdulici, gde Radnik vodi protiv Radničkog golom Slaviše Stojanovića. Istovremeno, Jagodina je povela protiv Rada, pogotkom Mileta Savkovića.

Tabela: Crvena zvezda 59, Borac 37, Čukarički 36, Vojvodina 34, Partizan 33, Radnički 32, Javor 30, Mladost 30, Voždovac 28, Radnik 24, Novi Pazar 23, Metalac 21, OFK Beograd 18, Rad 16, Jagodina 16, Spartak 15.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Super liga: "Lale" zaustavljene u Pazaru, Surduličanima derbi "južne pruge"

Izvor: Vesti-online.com, 16.Dec.2015

Posle četiri uzastopne pobede pod komandom Nenada Lalatovića, Vojvodina je zaustavljena u Novom Pazaru - 1:1..."Lale" su povele golom Mirka Ivanića, ali je bod četi Radmila Ivančevića doneo Osmanagić. U derbiju "južne pruge", Radnik je u Surdulici pobedio Radnički golovima Stojanovića, dok...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.