Dirljivo: Psa sa cevi oko vrata udomio dečak koji je do nedavno živeo u siromaštvu!

Izvor: Blic, 19.Dec.2013, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dirljivo: Psa sa cevi oko vrata udomio dečak koji je do nedavno živeo u siromaštvu!

Pas iz Jagodine, koji je protekle nedelje bio u centru pažnje jer su ga sugrađani tražili kako bi mu sa vrata skinuli zaglavljenu kanalizacionu cev pronašao je dom! Ovaj desetomesečni pas odlazi u porodicu Ambruš, kod dečaka Janoša i njegovog tate Jani Ambruša koji su nedavno dobili kuću od Blic fondacije "Srce za decu". Lazar Ristovski sa malim Janošem ispred nove kuće

Život Jani Ambruša i njegovog četvorogodišnjeg sina, do nedavno je bio jako težak, pa su tata >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i sin rešili da sada, kada im se sreća osmehnula, pomognu psu iz Jagodine.

Pročitajte još Srce za decu: Ovo je san! Imamo našu kuću! Da li ga je neko video? Jagodinci u potrazi za psom sa metalnom cevi oko vrata

Mali Janoš i njegov tata, iz sela Mramork kod Pančeva, su do pre nešto više od mesec dana živeli u nehumanim ulovima - u kući kojoj je svakog trenutka mogao da se uruši krov i kojom su protrčavali pacovi.

Nakon što je za njihovu situaciju posredstvom medija čula gotovo cela zemlja, građani Srbije, kao i mnogobrojne kompanije, prikupljali su pomoć za porodicu Ambruš.

Pas kojeg je tražila cela Jagodina da mu skinu cev oko vrata i novi ljubimac porodice Ambruš

Ono što im je najpotrebnije - siguran krov nad glavom, obezbedila im je Fondacija Blica, a ključeve kuće svečano im je predao glumac Lazar Ristovski.

Pas posle skidanja cevi

- Predajem ključeve mladom domaćinu. Janoše, otključaj vrata svog novog doma. Želim ti da ti ovde bude lepo i da s ocem živiš u sreći i ljubavi - rekao je tada Ristovski.

Mali Janoš i njegov tata danas žive u skromnim, ali mnogo boljim uslovima nego ranije.

Gospodin Ambruš je pročitao priču o ovom psu na portalu Životinje.rs i odlučio da usvoji psa.

- Pogodila me je priča ovog psa... Moj sin je ranije imao psa koga smo zvali Žućko. Kada je komšija upucao Žućka, Janoš je danima plakao jer mnogo voli životinje. Voleli bismo da udomimo psa iz Jagodine jer on mnogo liči na tog psa kojeg smo ranije čuvali. Za sada bi spavao u toploj šupi, a na proleće bismo mu napravili lepu kućicu. Mi sada živimo mnogo bolje, imamo veliko i ograđeno dvorište i psu bi ovde bilo odlično! - rekao je Jani Ambruš za Životinje.rs.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.