Izvor: Nezavisne Novine, 02.Apr.2017, 21:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatvorena biračka mjesta u Srbiji

Građani Srbije birali su danas predsjednika svoje države. Birališta su zatvorena u 20 časova a do 19 časova izašlo je 49,7 odsto upisanih birača, pokazuju podaci Ipsosa. Prošle godine izlaznost je do 19 časova bila 51,6 odsto. U toku je brojanje glasova, izvještava RTS.

Na predsjedničkim izborima učestvovalo je 11 kandidata: Saša Janković, Vuk Jeremić, Miroslav Parović, Saša Radulović, Luka Maksimović, Aleksandr Vučić, Boško Obradović, Vojislav >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Šešelj, Aleksandar Popović, Milan Stamatović i Nenad Čanak.

Pravo glasa imalo je 6.724.949 upisanih birača, a to su mogli da ostvare na ukupno 8.396 biračkih mjesta.

Prvi preliminarni rezultati očekuju se oko 22 časa, kada zasjeda RIK. Predsjednik RIK-a Vladimir Dimitrijević je rekao za RTS da su izbori protekli mirno.

Za glasanje na Kosovu i Metohiji bilo je određeno 90 biračkih mjesta, na kojima je moglo da glasa 105.929 birača. Do 18 časova na KiM je, prema podacima OEBS-a, glasalo 32,57 odsto upisanih birača.

Kako javlja dopisnik RTS-a, nisu zabilježeni incidenti ili neregularnosti

OEBS će večeras glasačke listiće predati RIK-u u Vranju i Raški, a prenos će obezbjeđivati kosovska policija.

U zavodima za izvršenje zavodskih sankcija bilo je otvoreno 29 biračkih mjesta za 9.326 birača.

Pravo glasa u inostranstvu moglo je da osvari ukupno 11.590 državljana Srbije na 53 biračka mjesta u 32 zemlje.

U Ambasadi Srbije u BiH za predsjednika Srbije glasalo je 86 odsto od ukupno 151 građanina sa pravom glasa, rekao je Srni predsjednik biračkog odbora Čedo Labus. "Nakon što je ovo biračko mjesto zatvoreno u 20.00 časova počelo je prebrojavanje glasova", dodao je Labus.

Labus je napomenuo da je glasanje proteklo bez problema ili smetnji koji bi ugrozili normalan izborni proces.

Prema njegovim riječima, konačni rezultati glasanja biće izloženi na oglasnoj tabli u Ambasadi.
Pogledaj vesti o: Izlaznost na izborima

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.