Zatvorena biračka mesta u Majdanpeku, izlaznost 58 odsto

Izvor: Blic, 07.Sep.2014, 21:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatvorena biračka mesta u Majdanpeku, izlaznost 58 odsto

Sva biračka mesta u Majdanpeku zatvorena su tačno u 20 sati, i ukupno je glasalo 58 procenata građana opštine Majdanpek. Uskoro se očekuju i preliminarni rezultati vanrednih lokalnih izbora.

„Do 18 časova nije bilo nikakvih problema, izborni proces se odvijao na svim biračkim mestima, tako da se nadam da će tako biti do 20 časova kada se biračka mesta zatvaraju. Posle toga OIK će utvrditi tačan broj glasova“, rekao je Škorić.

Dejan Škorić, predsednik opštinske izborne komisije je ponovio da će rezultati lokalnih izbora biti poznati između 23 sata i ponoći.

Građani Majdanpeka uglavnom nisu želeli da komentarišu šta očekuju od buduće vlasti.

Oni koji su pristali kažu da su Majdanpeku najpotrebnija nova radna mesta i zapošljavanje.

Policiji u Majdanpeku, prijavljeno je da je u selu Mosna, ispred biračkog mesta došlo do incidenta, ali iz Opštinske izborne komisije kažu da to nije ugrozilo regularnost izbornog procesa.

- Incident koji se dogodio u Mosni, nije ugrozio regularnost izbora, s obzirom da se sve dešavalo van biračkog mesta, i tamo se glasanje odvijalo nesmetano – kaže Dejan Škorić, predsednik opštinske izborne komisije.

Za 31 odborničko mesto u Skupštini opštine Majdanpek, u trci su lista „Aleksandar Vučić – Srpska napredna stranka“, „Ivica Dačić – SPS,

PUPS; JS i Socijaldemokratska partija Srbije“, i lista „Demokratska

stranka – Dragan Popović Pop“.

Na glasačkim listićima nalazi se i Grupa građana „Okupljanje za Majdanpek i Porečje“, „Vlaška stranka“, Grupa građana „Dosta je bilo – Saša Radulović“, i lista „Srpski pokret obnove – Iskreno za Majdanpek – Vladimir Božić“.

Sva birališta otvorena su tačno na vreme, u 7 sati.

- Biračko mesto broj 8 otvoreno je na vreme, i u prvih sat vremena glasanje protiče u najboljem redu, a svoju dužnost ispunilo je 10 glasača – kaže Biljana Popović, predsednik komisije.

Opozicione stranke podnele prigovor na regularnost

Opozicione stranke, podnele su Opštinskoj izbornoj komisiji prigovor na regularnost lokalnih izbora.

-Grupa građana “Okupljanje za Majdanpek i Porečje” podnela je Opštinskoj izbornoj komisiji prigovor na regularnost, jer smatramo da je prekršen član 30 Zakona o lokalnim izborima, pošto na glasačkim listićima, pored punog naziva stranaka ne stoji ime prvih ljudi na listama, pa ispada da se ja u ovoj izbornoj trci takmičim sa Vučićem i Dačićem, i zato smatram da sam diskriminisan – kaže Isidor Igić, nosilac lista “Okupljanje za Majdanpek i Porečje”.

Dejan Škorić, predsednik OIK potvrdio je da je prigovor dostavlje.

-Lista “Okupljanje za Majdanpek i Porečje” uputila je opštinskoj izbornoj komisiji prigovor na izgled i sadržinu glasačkih listića. Odluku o ovom prigovoru komisija će doneti u toku večeri, nakon sednice – kaže Škorić, i dodaje da sem ovog više nije bilo prigovora na regularnost izbora.
Pogledaj vesti o: Izlaznost na izborima

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.