Prvi dan mature uspešan, izlaznost 98,16 odsto

Izvor: Radio 021, 15.Jun.2015, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi dan mature uspešan, izlaznost 98,16 odsto

Prvi dan završnog ispita kada su učenici osmog razreda polagali test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, prema podacima dobijenim od školskih uprava, uspešno je okončan i bez problema.

Izlaznost na ispit iz srpskog (maternjeg jezika), prema podacima iz sedamnaest školskih uprava je 98,16 odsto, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Sutra, drugog dana završnog ispita od 10 do 12 časova učenici polažu test iz matematike, dok će u sredu izaći na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << kombinovani test .

Rešenja testa iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, kao i Uputstvo za ocenjivanje prikazani su na sajtu upis.mpn.gov.rs.

Preliminarni rezultati završnog ispita biće objavljeni 19. a konačni 25. juna. Predaja popunjene liste želja u školama je  26. i 27. juna, a upis učenika i srednje škole u prvom upisnom krugu je  6. i 7. jula.

Drugi upisni rok je 9. jula, navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Izlaznost na izborima

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.