Zbog opstrukcija u pripremi izmene Poslovnika

Izvor: Blic, 26.Okt.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog opstrukcija u pripremi izmene Poslovnika

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila je da je formirana radna grupa koja bi trebalo da pripremi Zakon o Skupštini Srbije, kao i novi Poslovnik kojim bi se rad parlamenta učinio efikasnijim. Ona je istakla da sa postojećim poslovnikom vladajuća većina ne može da se izbori sa opstukcijom opozicije.

Đukić-Dejanović je najavila da se planira promena članova 225. i 226. Poslovnika, kojima se definiše pravo poslanika da budu obavešteni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i traže objašnjenje od nadležnih državnih organa, kako bi se rad parlamenta učinilo efikasnijim.

"Da damo određeni stepen ograničenja u pogledu toga kako to poslanik i javnost treba da budu informisani i koliko puta jedna informacija u toku jednog zasedanja u potpuno istoj sadržini može biti plasirana. Mislim da bi to potpuno rešilo problem, jer ostali delovi važećeg poslovnika, uglavnom, uz neke male korekcije, apsolutno su u skladu sa radom koji Skupština treba da ima", rekla je Đukić Dejanović za B92.

U sledećem izveštaju Evropske komisije koji se pravi za države koje žele da se priključe Evropskoj uniji, Skupština Srbije, prema rečima potpredsednika Vlade Božidara Đelića, biće označena kao crna tačka zbog sporosti u usvajanju potrebnih zakona.

Od planiranih 50 propisa koje se odnose na evropske integracije, Skupština Srbije do sada je usvojila samo 10, od kojih je osam izglasano ove nedelje.

Opozicija odgovornost za rad parlamenta prebacuje na vladajuću većinu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.