Zasad nema prigovora na regularnost izbora

Izvor: Glas javnosti, 18.Feb.2013, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zasad nema prigovora na regularnost izbora

NOVI SAD – Pokrajinska izborna komisija (PIK) zasad nema informacija o tome da je bilo prigovora na regularnost izbora u sve tri izborne jedinice u kojima su održani dopunski izbori za Skupštinu Vojvodine, izjavio je zamenik predsednika PIK Miodrag Parlać.

Prigovori o eventualnim nepravilnostima tokom izbora - na kojima su birani po jedan poslanik u Srbobranu, Apatinu i Zrenjaninu, mogu da se podnesu izbornim komisijama izbornih jedinica, u roku od 24 sata od zatvaranja biračkih >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << mesta, objasnio je Parlać i napomenuo da će konačni rezultati prvog izbornog kruga po većinskom izbornom sistemu biti proglašeni nakon isteka i predviđenog roka za žalbe.

Prema preliminarnim podacima dobijenim od izbornih komisija izbornih jedinica, nijedan od kandidata na dopunskim izborima 17. februara nije dobio većinu od ukupnog broja izašlih birača, saopštila je PIK.

Na ponovljenom glasanju, koje će biti održano najkasnije za 15 dana, građani će imati priliku da biraju između dva kandidata koji su osvojili najviše glasova.

Kako je navedeno na sajtu PIK, u izbornoj jedinici 3 Apatin najviše glasova osvojili su kandidat SPS-PUPS-JS-SDPS Dragan Rastović i Bruno Urbanovski, koga je kandidovala koalicija “Izbor za bolju Vojvodinu – Bojan Pajtić”, koju predvodi DS.

U izbornoj jedinici 17 Zrenjanin III najviše glasova birača dobili su Darko Bađok kandidat koalicije “Srpska napredna stranka – Aleksandar Vučić” i Miodrag Damjanov koga je predložila koalicija “Izbor za bolju Vojvodinu – Bojan Pajtić”.

U izbornoj jedinici 49 Srbobran takođe su najviše glasova osvojili kandidati SNS-a Živko Nastić i DS-a Valerija Tanasijin.

Izbori su raspisani krajem prošle godine zato što su ostavke na poslanička mesta, zbog nespojivosti funkcija, podneli gradonačelnik Zrenjanina kao i predsednici opština Apatin i Srbobran.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

PIK: Zasad nema prigovora na regularnost izbora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Feb.2013

NOVI SAD -..Pokrajinska izborna komisija (PIK) zasad nema informacija o tome da je bilo prigovora na regularnost izbora u sve tri izborne jedinice u kojima su održani dopunski izbori za Skupštinu Vojvodine, izjavio je danas Tanjugu zamenik predsednika PIK Miodrag Parlać...Prigovori o eventualnim nepravilnostima...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.