Zaev otpisao opoziciju

Izvor: B92, 31.Avg.2019, 23:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaev "otpisao" opoziciju

Opozicija na izborima u Severnoj Makedoniji nema nikakve šanse na izborima, tvrdi premijer te zemlje Zoran Zaev.

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev komentarišući zahteve opozicionog VMRO-DPMNE za ostavku premijera i raspisivanje prevremenih parlamentarnih izbora izjavio je da su šanse opoziciji na izborima u toj zemlji nikakve, prenosi portal Plusinfo.

"Sa datumom za pregovore sa EU, kao država-članica NATO i sa dobrim ekonomskim parametrima šanse opoziciji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na izborima su nikakve", rekao je Zaev u makedonskom Sobranju.

On je rekao da oni postoje za državu i da rade za nju, te da će ispuniti ceo mandat do kraja 2020. godine i dati šansu ekonomiji da ide napred po planu.

"Opozicija to zna. Naše šanse su bolje jer smo donosili odluke bez obzira na naše političke karijere, dok su se neki sakrivali i nisu imali hrabrost da naprave jedan korak za državu u cilju NATO i EU"”, rekao je Zaev i dodao da je opozicija sve to činila zbog političke računice.

Redovni parlamentarni izbori u Severnoj Makedoniji bi trebalo da se održe krajem 2020. godine, međutim opozicioni VMRO-DPMNE zahteva prevremene izbore tvrdeći da je i makedonski premijer Zaev umešan u aferu "Reket", te da je urušen pravosudni sistem u toj zemlji za vreme mandata aktuelne vlade.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.