Usvojeni prigovori Zavetnika i DS S na rešenja OIK Bujanovac

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Maj.2022, 06:51

Usvojeni prigovori Zavetnika i DS S na rešenja OIK Bujanovac

Republička izborna komisija (RIK) usvojila je sinoć prigovore Zavetnika, odnosno koalicije "Za kraljevinu Srbiju - DŠ", na rešenja Opštinske izborne komisije (OIK) u Bujanovcu, kojim im nije omogućeno imenovanje njihovih predstavnika u birački odbor na mestu gde se sutra ponavljaju izbori.

RIK je poništila rešenje OIK Bujanovac, od 25. maja, kojim je Opštinska komisija odbila predlog Zavetnika za imenovanje njihovih predstavnika u birački odbor za sprovođenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ponovljenog glasanja na izborima za narodne poslanike.

Tako je RIK odlučila da se u birački odbor u proširenom sastavu na izbornom mestu broj 6 u Velikom Trnovcu, u opštini Bujanovac, gde se sutra ponavljaju izbori, a na predlog Zavetnika, imenuju Duško Stankovic i Filip Vulić.

RIK je, takođe, poništila rešenje OIK Bujanovac, kojim je odbijen predlog koalicije "Za kraljevinu Srbiju - DŠ" za imenovanje njihovih predstavnika u birački odbor za sprovođenje ponovljenog glasanja.

Tako će, odlukom RIK-a, na ponovljenim izborima, birački odbor na tom biračkom mestu, činiti i predstavnici ove koalicije, Miroslav Arsić i Darko Stanojević.

Predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević izrazio je uverenje da će ponovljeno glasanje u Bujanovcu sutra proteći u najboljem redu i da će biti učinjeno sve da zakonska procedura bude u potpunosti ispunjena, a biračima omogućeno da ostvare svoje biračko pravo.

Izbori za narodne poslanike sutra će, po drugi put, biti ponovljeni u Velikom Trnovcu, kod Bujanovca, na biračkom mestu broj šest u Osnovnoj školi "Miharem Kadriu".

Ovo je treće glasanje u Velikom Trnovcu - posle parlamentarnih izbora 3. aprila, glasači sa tog biračkog mesta i 28. aprila izašli su na ponovljene izbore, koji su, takođe, u međuvremenu, poništeni.

Za ove izbore štampaće se 1.089 glasačkih listića.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.