Izvor: B92, 09.Avg.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Izboriti politički identitet

Peking -- Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je u Pekingu da Srbija mora da se izbori za politički identitet.

"To je moja obaveza i uveren sam da imamo dovoljno potencijala da napravimo ruštveni, pa i politički prosperitet u narednih pet godina", rekao je Tadić na prijemu koji je u njegovu čast priredila ambasada Srbije u Pekingu. Taj period je, prema njegovoj oceni, veoma značajan, ali kratak.

"U ostvarenju našeg cilja veoma su važni ljudi koji predstavljaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << našu kulturu, sportisti koji nas proslavljaju širom sveta, jer nas čekaju teški mečevi u svim odruštvenim oblastima", rekao je Tadić i najavio da će uskoro ponovo doći u Peking.

On je rekao da je razvojni put Kine tokom protekle dve decenije teško uporediv sa napretkom bilo koje zemlje, dodajući da "mnogo toga iz kineskog primera može da se nauči, preuzme i primeni i na naše područje".

Ambasador Srbije u Kini Miomir Udovički, je podsetio je da je tokom prethodna tri dana Tadić razgovarao sa predsednikom Kine Hu Đintaom, predstavnicima kineske privrede, svetskim zvaničnicima, ali i posetio srpski olimpijski tim pruživši sportistima podršku.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.