Duda osvojio predsedničke izbore u Poljskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jul.2020, 08:23

Duda osvojio predsedničke izbore u Poljskoj

Na osnovu 99 odsto prebrojanih glasova, predsedničke izbore u Poljskoj osvojio je Andžej Duda, saopštila je danas poljska Republička izborna komisija.

On je osvojio 51.21 odsto glasova, dok je njegov protivnik Rafal Tržaskovski osvojio 48,79 odsto glasova, a razlika u broju glasova je bila čak 500.000, prenosi Rojters.

Izlaznost na izborima je bila gotovo rekordna, čak 68,12 odsto, a Komisija je saopštila da ne zna tačno kad će saopštiti konačne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rezultate, jer pojedina biračka mesta još nisu dostavila dokumentaciju.

Opozicija je ranije saopštila da prikupljaju podatke o neregularnostima na izborima.

Očekuje se da će Duda, saveznik vladajuće stranke Pravo i Pravda, nastaviti reformu pravosuđa koju je kritikovala EU i druge socijalne reforme.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

DUDA POBEDIO AKtuelni predsednik Poljske osvojio 51 odsto glasova

Izvor: Blic, 13.Jul.2020

Prema rezultatima prebrojanih glasova sa 99,7 birališta, aktuelni predsednik Andržej Duda pobedio je na juče održanom drugom krugu glasanja, saopšteno je iz Nacionalne izborne komisije Poljske.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.