Izvor: RTS, 11.Feb.2022, 12:16

Skupština grada Beograda izabrala Gradsku izbornu komisiju

Skupština grada Beograda izabrala je Gradsku izbornu komisiju (GIK) u stalnom sastavu. Prethodno je, na današnjoj sednici Skupštine grada Beograda, razrešen stari sastav GIK.
Za predsednika novog sastava GIK izabran je Zoran Lukić, a za njegovog zamenika Vojkan Tomić, koji su i u prethodnom sazivu GIK obavljali te funkcije.
Izabrano je i 12 članova GIK i njihovih zamenika.
Za članove GIK izabrani su Jana Ljubičić, Nikola Radonjić, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Andrijana Kukolj, Marija Leković, Stojan Lončarević, Zoran Alimpić, Jasmina Belić, Marko Ivanović, Goran Dilparić, Zoran Maksimović, Saša Oluić i Zlata Jusufović.
Zamenici članova GIK biće Miloš Dejanović, Dalibor Matijašević, Katarina Terzić, Tijana Bjelovuk, Marina Miličević, Marko Perović, Srđan Dobrica, Gordana Zlatković Homan, Milan Vulević, Dalibor Milanković, Marija Glišović i Marko Mišić.
Za sekretara GIK izabrana je Sandra Pantelić, a za njenog zamenika Biljana Živković.
Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević rekao je, na sednici, da je Skupština Srbije 4. februara usvojila Zakon o lokalnim izborima, koji je stupio na snagu 8. februara.
On je rekao da su lokalne samouprave dužne da u roku od sedam dana održe sednice i izaberu GIK.
"U skladu sa članom 20. Zakona o lokalnim izborima članovi i zamenici članova GIK u stalnom sastavu biraju se na predlog odborničkih grupa srazmerno njihovoj zastupljenosti u ukupnom broju odbornika koji pripadaju odborničkim grupama s tim da nijedna odbornička grupa ne može da predloži više od polovine članova i zamenika članova GIK u stalnom sastavu", rekao je Nikodijević. 
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.