Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Nov.2011, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saleh se vratio u Jemen

Jemenski predsednik Alija Abdulah Saleh vratio se u Jemen iz Rijada, gde je potpisao sporazum o odstupanju s vlasti, nakon čega je određen datum za predsedničke izbore koji se trebaju održati u februaru. Po tom sporazumu izbori koji treba da se održe 21. februara, označiće i definitivni kraj 30-godišnje vladavine Saleha, prenosi u nedelju AFP. Potpredsednik Abdrabuh Mensur Hadi, kojem je Saleh predao vlast, u subotu je najavio održavanje izbora.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Izbori u maju mire Hamas i Fatah?

Izvor: B92, 28.Nov.2011, 16:30

Beč -- Palestinski predsednik Mahmud Abas odredio je 4. maj kao datum za parlamentarne izbore kojima bi trebalo da se okonča sukob pokreta Hamas i Fatah...Od 2007. ekstremistički pokret Hamas kontroliše pojas Gaze, dok Abasov Fatah preko Palestinske vlasti kontroliše Zapadnu obalu...Vlada nacionalnog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.