SRS: Na proleće i predsednički izbori?

Izvor: RTS, 16.Jan.2012, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRS: Na proleće i predsednički izbori?

Postoji mogućnost da se na proleće, uz parlamentarne, održe i predsednički izbori, kako bi "posustala" vladajuća koalicija iskoristila popularnost predsednika Borisa Tadića, kaže potpredsednik SRS-a Milorad Mirčić.

Potpredsednik Srpske radikalne stranke Milorad Mirčić izjavio je da bi u Srbiji na proleće uz parlamentarne mogli da se održe i predsednički izbori da bi vladajuća koalicija iskoristila popularnost predsednika Borisa Tadića >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << .

Mirčić je na stranačkoj konferenciji za novinare rekao da je "prema mnogim istraživanjima, Tadić mnogo popularniji od Demokratske stranke kao i od koalicije koju predstavlja" i da je zbog toga "vrlo verovatno da se u Srbiji, uz parlamentarne, na proleće održe i predsednički izbori.

Na taj način bi "posustala DS i vladajuća koalicija iskoristili njegovu popularnost i da bi za sebe prigrabili što više glasova, ocenio je Mirčić.

U slučaju da predsednički izbori budu istovremeno kad i parlamentarni, SRS bi bila spremna i na tu varijantu i njena Centralna otadžbinska uprava će na vreme saopštiti ime svog predsedničkog kandidata, rekao je Mirčić.

Prema njegovim tvrdnjama, "Brisel i Vašington čine sve" da DS-u i Srpskoj naprednoj stranci na predstojećim prolećnim izborima obezbede dvotrećinsku većinu u Skupštini Srbije, "očekujući zauzvrat da potom iz Ustava bude izbrisana odrednica o Kosovu i Metohiji kao neotuđivom delu Srbije".

Mirčić je napomenuo da će poslanička grupa SRS u Skupštini Vojvodine biti protiv predloga vladajuće pokrajinske koalicije o izmeni Odluke o izboru pokrajinskih poslanika, čiji je smisao da osvojeni izborni mandat pripadne poslaniku a ne stranci s čije je liste izabran.

Uz mnoge slabosti takvog predloga, time bi i strankama bio onemogućen uticaj na svog poslanika što obesmišljava stranački život i aktivnosti u Pokrajini, smatra Mirčić.

Predlog za izmene Odluke o izboru pokrajinskih poslanika trebalo bi da se nađe na dnevnom redu Sednice Skupštine Vojvodine 24. januara.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

SRS: Na proleće predsednički izbori?

Izvor: S media, 16.Jan.2012

Potpredsednik Srpske radikalne stranke Milorad Mirčić izjavio je danas da bi u Srbiji na proleće uz parlamentarne moglo da budu održani i predsednički izbori da bi vladajuća koalicija iskoristila popularnost predsednika Borisa Tadića...Mirčić je na stranačkoj konferenciji za novinare rekao...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.