Rot nije rekao ni reč o neregularnim izborima na KiM, meta su mu Srbi

Izvor: B92, 02.Mar.2024, 18:06

"Rot nije rekao ni reč o neregularnim izborima na KiM, meta su mu Srbi"

Direktor kancelarije za KiM Petar Petković reagovao je na tvrdnju Mihaela Rota da izveštaj ODIHR "potvrđuje velike neregularnosti" na izborima u Srbiji.

"Šta je Rot ikada rekao o Kurtijevim kontejnerskim izborima, puškama na biračkim mestima, lažnim gradonačelnicima i tri i po odsto glasova 'legitimnosti'? Ili o izborima u Đakovici gde se na Kurtijevoj listi našao čovek uhapšen zbog trgovine ljudima. Ni reči, jer su mete njegovih napada Srbija i Srbi", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naveo je Petković na društvenoj mreži X .

Rot je na platformi X naveo da konačni izveštaj ODIHR "pokazuje da na nedavnim parlamentarnim izborima nisu postojali jednaki uslovi za sve kandidate" i poručio da je ključno u potpunosti sprovesti sve preporuke ODIHR. Na objavu Rota ranije je reagovala i premijerka Ana Brnabić koja je u prepisci na mreži X pozvala da nemačko Ministarstvo spoljnih poslova i druge nemačke institucijame primene preporuke koje ODIHR ima za Nemačku.

Ona je takođe navela da je bila šokirana kada je shvatila da Rot nije ni pročitao izveštaj ODIHR-a o izborima u Srbiji. Prethodno je Rot, na platformi "Iks" (Tviter) reagujući na njenu konstataciju da Nemačka nije implementirala nijednu preporuku ODIHR od 2017. godine, rekao da Brnabić jeste u pravu i da Nemačka nije savršena i dodao da se, kako je rekao, "nikada nije desilo da je nezavisna institucija kao što je ODIHR potvrdila tako velike neregularnosti, plus pravljenje lažnih spiskova i fantomske glasače".

Brnabić je u odgovoru navela da je Rot, "uzeo kao činjenicu ono što je čuo od njemu bliskih izvora" i da "nastavlja da širi lažne vesti".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.