RIK ponavlja izbore zbog Žagubice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Maj.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RIK ponavlja izbore zbog Žagubice

BEOGRAD - Republička izborna komisija (RIK) odlučila je večeras da se parlementarni izbori ponove na jednom biračkom mestu u opštini Žagubica.

Na sednici je usvojen prigovor člana biračkog odbora na biračkom mestu broj tri u Laznici Dejana Marinkovića koji je tražio ponavaljanje izbora jer su plakati stranke G17 Plus bili izlepljeni na 45 metara od biračkog mesta ali i zato što je izvršen naknadni upis u birački spisak.

Proverom je utvrđeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da je u birački spisak olovkom upisano ime jednog birača a zatim i precrtano.

Na tom biračkom mestu u birački spisak upisano je 812 birača.

RIK je na sinoćnjoj sednici odbila deset prigovara koji su ili podneti od neovlašćenog lica ili nije bilo dovoljno materijala za odlučivanje, a za oko 20 prigovora se proglasila nenadležnom, jer su se odnosili na sprovođenje lokalnih izbora i oni su upućeni Opštinskim izbornim komisijama na odlučivanje.

Na sednici koja će biti održana u 15 časova RIK će odlučivati o prigovorima upućenim na sprovođenje izbora na teritoriji Kosova i Metohije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RIK: Ponavlja se glasanje u lozničkoj opštini Žagubica

Izvor: Blic, 13.Maj.2008

Republička izborna komisija noćas je donela odluku o ponavljanju glasanja na biračkom mestu broj 3 Laznica u opštini Žagubica, na kojem je, kako je utvrđeno, bilo nepravilnosti.

Nastavak na Blic...

Ponavljanje izbora na dva mesta

Izvor: B92, 13.Maj.2008

Beograd -- Republička izborna komisija (RIK) odlučila je da se parlamentarni izbori ponove na jednom biračkom mestu u opštini Srbica na Kosovu i jednom u Žagubici... Izbori će na biračkom mestu Banja kao i na biračkom mestu u opštini Žagubica biti održani u nedelju 18. maja. Odluka o ponavljanju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.