RIK: 6.747.867 glasačkih listića

Izvor: B92, 03.Maj.2008, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RIK: 6.747.867 glasačkih listića

(FoNet)

Beograd -- Republička izborna komisija utvrdila je danas broj glasačkih listića, kojih će biti 6.747.867 za vanredne parlamentarne izbore 11. maja.

Rezervnih glasačkih listića biće 1,2 odsto od tog broja. Glasački listići na kojima će birači glasati na izborima za narodne poslanike štampaće se od jedne do pet varijanti u zavisnosti od toga koji su jezici i pisma u službenoj upotrebi u pojedinim opštinama.

Listići sa jednom, dve >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ili tri jezičke varijante štampaće se na formatu hartije A-4, a listići sa četiri ili pet jezičkih varijanti na formatu A-3.

Na glasačkom listiću su navedene 22 izborne liste, a glasa se samo za jednu izbornu listu zaokruživanjem rednog broja ispred njenog naziva.

Prethodno je utvrđen i broj glasačkih listića za lokalne izbore za 26 opština na Kosovu i Metohiji, gde će rezervni broj iznositi 0,3 odsto od utvrđenog broja. Na KiM ima ukupno 91.639 birača.

Večeras u 22 časa počelo je štampanje izbornog materijala za lokalne izbore na KiM, a za parlamentarne štampanje će početi u 23 sata, saopšteno je iz RIK-a.

Za štampanje je zadužena štamparija "Službenog glasnika" u ulici Lazarevački drum na Čukarici.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.