Proces glasanja u Kikindi protiče bez prigovora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Nov.2018, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proces glasanja u Kikindi protiče bez prigovora

Na teritoriji grada Kikinde i naseljenih mesta, pravo glasa na neposrednim izborima za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina ima 5.378 birača.

Jutros u 7 sati otvoreno je osam biračkih mesta - četiri u Kikindi, kao i četiri biračka mesta u seoskim mesnim zajednicama: Mokrin, Sajan, Rusko Selo i Banatska Topola. Za meštane okolnih sela organizovan je prevoz do birališta.

Kako je za RTV Vojvodina potvrdio Živa Knežević, član Radnog tela zaduženog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za praćenje izbora u Kikindi, biračka mesta otvorena su na vreme i izbori za članove saveta nacionalnih manjina protiču bez ikakvih problema i uz poštovanje propisane procedure.

Do 20 sati, odnosno do zatvaranja biračkih mesta, na teritoriji Kikinde i seoskih mesnih zajednica preko 5 hiljada građana glasa za 15 lista nacionalnih manjina. Od ukupnog broja građana upisanih u poseban birački spisak, najviše, tačnije 4.265 birača koji učestvuju na neposrednim izborima je iz redova mađarske nacionalne manjine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Slaba izlaznost na izborima za savete nacionalnih manjina na jugu Srbije

Izvor: JužneVesti.com, 04.Nov.2018

Biračka mesta na jugu Srbije za izbor članova Nacionalnog saveta manjina jutros su otvorena na vreme, a prema informacijama Republičke izborne komisije, glasanje protiče bez nepravilnosti. Opšti utisak je da je slaba izlaznost, jer je u nekim opštinama na birališta do 12 sati izašlo manje od...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.