Portugal može do titule, ali samo bez Ronalda

Izvor: B92, 05.Mar.2024, 21:26

"Portugal može do titule, ali samo bez Ronalda"

Frank Lebef, bivši reprezentativac Francuske, smatra da Kristijano Ronaldo više nema mesta u timu Portugala.

Iako je Kristijano i dalje kapiten sa 39 godina i predvodnik tima koji je dobio svih osam mečeva u kvalifikacijama za Euro 2024 u Nemačkoj, Lebef smatra da su njegovi dani prošli.

Kristijano je sa deset golova u kvalifikacijama dao ogroman doprinos tome da Portugal lako izbori plasman na završni turnir i dobije deset uzastopnih mečeva u svim takmičenjima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Ipak, Lebef tvrdi da on više nije igrač za najveća takmičenja, pošto je 2023. izabrao da igra u Al Nasru iz Saudijske Arabije.

Lebef smatra da Kristijano nema mečeva na elitnom nivou u poslednje vreme da bi mogao da igra na tako važnom takmičenju kao što je prvenstvo kontinenta.

"Po meni, Portugal je jedan od kandidata za titulu. Mislim da mogu da osvoje Euro, ali samo ako Ronaldo ne bude igrao. Ne možete oduzeti ništa od toga što je uradio za fudbal samo zato što je rešio da igra u Saudijskoj Aabiji. Želim da mu se zahvalim što je sport podigao na drugi nivo, ali postoji kraj za svakoga", kaže Lebef.

Francuz je pomenuo i Ronaldovog velikog rivala, Lea Mesija.

"Ronaldo pravo da igra u Saudijskoj Arabiji, mada nisam siguran da mu je novac bio potreban. Nemam problem sa tim da igrači na kraju karijera igraju u manjim ligama za novac, isto se desilo sa Lionelom Mesijem. Obojica su bili fantastični igrači, ali su izabrali da više ne igraju na vrhunskom nivou i to moramo da poštujemo. Ne može se oduzeti ništa od toga što su dali fudbalu. Takmičenje njih dvojice učinilo je sport boljim i privlačnijim", kaže Lebef.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.