Ponovljeno glasanje menja bilans?

Izvor: B92, 01.Maj.2010, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovljeno glasanje menja bilans?

Beograd, Aranđelovac -- Na jednom biračkom mestu u opšini Aranđelovac ponavljaju se izbori, jer je u prošlu nedelju u glasačkoj kutiji bilo više listića nego izašlih birača.

Iako na tom mestu u Osnovnoj školi "Miloš Obrenović" ima manje od hiljadu i po upisanih birača, današnje glasanje moglo bi da promeni izborni rezultat, rekao je za B92 predsednik opštinske izborne komisije u Aranđelovcu Ivan Petrović.

"Može da dovede do promene u rezultatima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u tom smislu što SRS teoretski može da pređe cenzus, a LDP može da izgubi cenzus ako bi se desilo da mnogo manji broj birača glasa za tu partiju nego prethodnog puta”, objašnjava Petrović.

"Ako se desi da SRS pređe cenzus, po pravilu, mandat će izgubiti SNS i socijalisti. Dakle, po jedan mandat će ove dve partije izgubiti”, kaže on.

Na vanrednim izborima u Aranđelovcu u prošlu nedelju najviše mandata osvojila je Srpska napredna stranka, druga je Demokratska stranka, a teća koalicija oko SPS-a.

Inače, i naprednjaci i demokrate najavili su da će pokušati da obezbede većinu za formiranje lokalne vlasti u Aranđelovcu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.