Ponovljeni izbori na Voždovcu

Izvor: RTS, 14.Jun.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovljeni izbori na Voždovcu

Srpska napredna stranka pobedila je na lokalnim izborima na Voždovcu sa 30,27 odsto osvojenih glasova, što joj donosi 18 odborničkih mandata. Lista "Za evropski Voždovac" osvojila je 29,40 odsto glasova ili 17 odborničkih mandata.

Srpska napredna stranka pobedila je na vanrednim lokalnim izborima u opštini Voždovac i u novom sazivu opštinske skupštine imaće 18 odborničkih mandata, saopštio je večeras predsednik Opštinske izborne komisije Igor Anđelković.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Prema konačnim rezultatima izbora, drugo mesto pripalo listi "Za everopski Voždovac" sa 17 osvojenih mandata, a treće koaliciji DSS-NS-NP sa sedam mandata.

U novom sazivu Skupštine opštine Voždovac odbornike će imati i koalicija SPS-PUPS-JS - šest, po tri odobrnika imaće SRS i LDP, dok će "Lista za toelranciju - Rasim Ljajić" imati dva predstavnika.

Prema podacima Opštinske izborne komisije, ukupna izlaznost na ovim izborima iznosi 31,57 odsto upisanih birača.

Anđelković je rekao da je glasanje proteklo bez većih nepravilnosti, manje nepravilnosti uočene su na biračkom mestu 74 u Ripnju ali to nije uticalo na tok izbornog procesa ili rezultate.

Na vanrednim izborima stranke su u procentima osvojile: SNS 30,27 odsto glasova, Lista "Za evropski Voždovac" 29,40 odsto, DSS-NS-NP 12,5 odsto, koalicija SPS-PUPS-JS 10,36, SRS 6,20, LDP 5,29 i Lista za toleranciju - Rasim Ljajić 3,36 odsto glasova birača.

Srpska napredna stranka saopštila je ranije večeras da je odnela pobedu nad listom "Za evropski Voždovac" i da je razliku uvećala za dodatnih 250 glasova.

U Voždovacu glasanje je ponavljeno na tri biračka mesta, na Pašinom Brdu, u Belom Potoku i u Ripnju. 

Biračko pravo na ponovljenim izborima u toj opštini moglo je da iskoristi 4.738 građana.

Prema podacima Opštinske izborne komisije, izbori su ponavljeni jer je na jednom mestu bio nađen listić više od broja izašlih birača, a na drugima potvrde o glasanju van biračkog mesta nisu potpisali glasači, već samo članovi biračkog odbora.

Za poverenje Voždovčana nadmetalo se 10 izbornih lista, a građani su birali između kandidata liste "Za evropski Voždovac", Srpske napredne stranke, LDP-a, SRS-a i koalicije SPS-PUPS-JS.

Na izborima u toj opštini učestvovala je i Lista za toleranciju, koalicija DSS-NS-NP, Pokret socijalista Aleksandra Vulina, Srbijanska narodna stranka i Srpska sloga.

Biračka mesta zatvorena su u 20 sati.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Do 18 sati izlaznost 38,24 odsto

Izvor: Danas, 14.Jun.2009

Vanredni lokalni izbori, održani 7. juna, ponovljeni su juče u beogradskoj opštini Voždovac, na tri biračka mesta. Glasanje je ponovljeno na biračkim mestima 28 i 29 na Pašinom brdu, 66 u Belom potoku i na biračkom mestu 74 u Ripnju. Predsednik Opštinske izborne komisije Igor Anđelković izjavio...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.