Podneta Inicijativa Ustavnom sudu da raspusti Skupštinu konstituisanu početkom februara 2024.

Izvor: KMnovine.com, 16.Feb.2024, 01:50

Podneta Inicijativa Ustavnom sudu da raspusti Skupštinu konstituisanu početkom februara 2024.

Podneta Inicijativa Ustavnom sudu da raspusti Skupštinu konstituisanu početkom februara 2024.

"Predsednik Republike nema pravo da učestvuje u izborima za narodne poslanike. Aleksandar VUČIĆ je uništio izbore za narodne poslanike"






Aleksandar VUČIĆ je protivustavno bio prihvaćen za predsedničkog kandidata, Njegovo ime je protivustavno bilo upisano u spisak predsedničkih kandidata i >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << na glasački listić. Protivustavno je proglašen za predsednika Republike.


Aleksandar VUČIĆ je u svojstvu predsednika Republike veoma aktivno učestvovao u procesu izbora za narodne poslanike 17.12.2023. g.. Svom snagom i žestinom je protivustavno tražio od birača da izađu na izbore da bi mogao da tvrdi da mu je narod pružio podršku za sva njegova protivustavna dela i neizvršavanja ustavnih dužnosti, da podrže Srpsku naprednu stranku i da glasaju za njegovu  protivustavnu izbornu listu: "ALEKSANDAR VUČIĆ - Srbija ne sme da stane. (Videti film: "U svom nestajanju Srbija ne sme da stane" na:


https://youtu.be/FhVuOCJMDLU,
https://www.youtube.com/watch?v=FhVuOCJMDLU&t=1s),  


Predsednik Republike nema pravo da učestvuje u izborima za narodne poslanike. Aleksandar VUČIĆ je uništio izbore za narodne poslanike.
 
Aleksandar VUČIĆ je svojim agitovanjem u predizbornoj kampanji za poslaničke  izbore 17.12.2023. g.  još jednom dokazao da je poslovno nesposoban da bude predsednik Republike. On ne ispunjava ključan uslov stava 1 člana 52 Ustava koji treba da zadovolji punoletan državljanin Republike Srbije da može da bude predsednik Republike. 


Aleksandar VUČIĆ nije predsednik Republike. 
Republika Srbija nema predsednika Republike.


Aleksandar VUČČIĆ nije ovlašćeno lice da raspušta Narodnu skupštinu. 


Predsednik Narodne skupštine dr Vladimir ORLIĆ je bespravno sazvao konstitutivnu sednicu Narodne skupštine da je čine ljudi koji su se kandidovali po protivustavnom Zakonu o izboru narodnih poslanika i to posle uništenih poslaničkih izbora. To je dovoljn razlog da se poništi njeno konstituisanje. Uz to, svi izabrani sa izbornie liste "ALEKSANDAR VUČIĆ - Srbija ne sme da stane" i sa liste Ivice DAČIĆA, VUČIĆEVOG vernog saradnika i podržavaoca, su protivustavno proglašeni za narodne poslanike zahvaljujući VUČIĆEVOJ protivustavnoj kampanji.  Oni drže 53,2%  poslaničkih mandata!


Republika Srbija je 06.02.2024. g. dobila protivustavnu  VUČIĆEVU Skupštinu.


Republika Srbija nema ni Narodnu skupštinu.


U Inicijativi Ustavnom sudu objavljenoj na: https://srbijanarodnadrzava.com/wp-content/uploads/2024/02/2024_02_11-Inicijativa-Ocn-ustvns-Knst-sdnc-Nrd-skps-7-Pct.pdf su dati dokazi za prethodna tvrđenja. Njeni potpisnici smo nas sedam nestranačkih državljana Republike Srbije.


Ako Ustavni sud i Upravni sud prioritetno ne reše ovo protivustavno stanje u našoj državi Republici Srbiji onda mirnodopsko ustavno rešenje proističe iz člana 2 Ustava da mi, njeni birači, složno (najmanje više od 50% od ukupnog broja birača) organizujemo i sprovedemo da se naša suverenost izvrši direktno (ne preko predstavnika: narodnih poslanik i predsednika Republike, te ne ni preko članova Vlade). Jedan način da se to ostvari je izložen još 26.11.2020. g. i neprekidno stoji na:


https://srbijanarodnadrzava.com/narod-vrsi-svoju-suverenost/


Dr Ljubomir T. GRUJIĆ,
penzionisani redovan profesor
Univerziteta u Beogradu




Pokretanjem Inicijativa za vraćenje vlasti u pravni i ustavni okvir od izuzetne je važnosti za očuvanje teritorijalnog integirteta države Srbije, pre svega Kosova i Metohije. Država Srbija je kao nikada ranije ugrožena od svoje vlasti i zbog toga je podrška i sabranje oko ustavotvornih inicijativa od presudnog značaja. Narodna Inicijativa "Srbija narodna država" je najaktivnija u odbrani nacionalnih interesa putem zakonskih postupaka.


 * * *




Zbog cenzure i blokiranja svih medija i alternativnih pogleda, pratite naš Telegram kanal



KM novine su jedini nezavisni srpski medij sa Kosova i Metohije koji se oslanja isključivo na podršku svojih čitalaca zbog čega je naš dalji rad ozbiljno ugrožen 


Pomozite nam da opstanemo i unapredimo izveštavanje 








 




Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram




Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2024 ::    Hvala na interesovanju

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.