Počela predizborna kampanja na Kosovu

Izvor: S media, 01.Dec.2010, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela predizborna kampanja na Kosovu

Na Kosovu je danas i zvanično počela predizbornu kampanju za parlamentarne izbore koji su zakazani za 12. decembar. Na izborima će učestvovati 29 izbornih entiteta, političkih partija, koalicija i gradjanskih incijativa.

Na izborima se takmiče poslaničke liste na kojima je 1.265 kandidata za poslanike Skupštine Kosova.

Vršilac dužnosti predsednika Kosova, Jakup Krasnići je u poruci gradjanima Kosova, povodom početka predizbornih aktivnosti, istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da su ovo prvi parlamentarni izbori nakon proglašavanja nezavisnosti zemlje i da predstavljaju ozbiljnu probu za demokratiju.

Problem mnogo izbornih lista

Kosovo ima "odličnu izbornu tradiciju koja je visoko ocenjena od medjunarodnih posmatrača. Značaj ovih izbora je višestruk", rekao je vršilac dužnosti predsednika Kosova.

Bogdanović ohrabruje izlazak na izbore

Prema Krasnićijevim rečima, Kosovu su potrebne snažne predstavničke institucije i odgovornost je svih da se izaberu najbolji.

"Zbog toga a zarad obezbedjivanja demokratskih institucija izbori treba da budu potpuno slobodni, pošteni i demokratski", dodao je.

Zalažuući se za korektnu i demokratsku predizbornu kampanju, Krasnići je zatražio stvaranje uslova za mirne i redovne procese koji će se okončati uspešnim izborima.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.