POKS ipak nije prešao cenzus

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jul.2020, 13:38

POKS ipak nije prešao cenzus

Na osnovu prebrojanih sto odsto glasova sa ponovljenih izbora, koaliciji "Za kraljevinu Srbiju" nedostajalo je nekoliko hiljada glasova da pređe cenzus i uđe u Skupštinu Srbije.

POKS smatra da bi izborni rezultat bio sigurno bolji i dovoljan za prelazak cenzusa da je ponovljene izbore RIK zakazao u nedelju, a ne radnim danom i u momentu kada ponovo raste broj zaraženih korona virusom, što je, smatraju, izazvalo malu izlaznost.

“Na ponovljenim izborima poboljšali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << smo izborni rezultat i bili treći po broju glasova, ali ipak nedovoljno da pređemo izborni cenzus. Učvrstili smo svoju četvrtu poziciju na političkoj sceni, posle samo tri godine delovanja i to smatramo velikim uspehom,” saopštio je predsednik POKS-a Žika Gojković.

Dodao je da je važno i to što su uspeli da otvore bitnu temu u srpskom društvu, a koja je bila zabranjena 75 godina - da li Srbija treba da bude republika ili da se obnovi monarhija.

On je zahvalio svim monarhistima koji su glasali za njih i naglasio da im obećavaju da će još snažnije nastaviti borbu za suverenu, ustavnu, parlamentarnu Kraljevinu Srbiju i za njene vrednosti, jer u tu ideju čvrsto veruju.

“Naše vreme tek dolazi! S verom u Boga, za Kralja i otadžbinu,” rekao je predsednik POKS-a Žika Gojković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

POKS ipak nije prešao cenzus

Izvor: Radio 021, 02.Jul.2020

Pokret obnove Kraljevine Srbije saopštio je danas da ipak nije prešao cenzus na parlamentarnim izborima...Kako navode, nedostajalo im je nekoliko hiljada glasova da bi dostigli cenzus od tri odsto...U saopštenju se ocenjuje da bi rezultat verovatno bio bolji da su ponovljeni izbori održani u nedelju,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.