Izvor: Magyar Szó, 01.Maj.2012, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Orban: Glasajte za SVM

Premijer Vlade Mađarske Viktor Orban pozvao je juče vojvođanske Mađare da izađu na birališta i da glasaju sa Savez vojvođanskih Mađara. – Izbori za nas Mađare preko granice predstavljaju i pitanje potvrde života kojeg živimo kao Mađari i opstanka na površini. Nije svejedno da li se bavimo ovim pitanjima i nije svejedno kakav odgovor dajemo. Želeo bih da vas zamolim da odete da glasate, da ojačate to ujedinjenje Mađara stvoreno nakon mnogih rasprava, kako bi mogli da zajednički nastupimo u interesu Mađara – idite i glasajte za SVM, u interesu toga da naš glas, Vaša reč bude od značaja u životu Srbije - rekao je juče Orban u Subotici. U jednodnevnoj poseti, tokom koje je obišao više gradova u Vojvodini, mađarski premijer je boravio na poziv Saveza vojvođanskih Mađara.

Nastavak na Magyar Szó...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Berisavljavić i Subotić: Glasajte za SVM i Preokret

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Maj.2012, 13:36

NOVI SAD -..Kopredsednici Vojvođanske konvencije Živan Berisavljević i Đorđe Subotić pozvali su danas građane Vojvodine da glasaju za Savez vojvođanskih Mađara (SVM) i za koaliciju Preokret...Oni su u saopštenju objasnili da je SVM bio jedan od sazivača Četvrte vojvođanske konvencije, dok...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Magyar Szó. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Magyar Szó. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.