Odluka 1 od 5 miliona da uzađu na izbore udarac za bojkot

Izvor: B92, 29.Jan.2020, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Odluka "1 od 5 miliona" da uzađu na izbore udarac za bojkot"

Poslanik DS Balša Božović kaže da je odluka pokreta "1 od 5 miliona" da učestvuju na prolećnim izborima veliki udarac za sve koji se zalažu za bojkot izbora.

On je dodao da će odluka pokreta "1 od 5 miliona" da oslabi tu strategiju uoči samih izbora.

On je istakao da je ta odluka šokirala deo javnosti, jer su oni do sada bili najveći zagovornici bojkota.

Čak je, kako tvrdi, pojedinim političarima zabranjivano da se pojavljuju na protestima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jer "nisu pravoverni u bojkotu".

"Treba podvući crtu, da se vidi čiji su ti mladi ljudi bili članovi, ko ih je finansirao, ko je sporazum sa narodom nazvao 'Sporazum 1 od 5 miliona'", rekao je Božović novinarima u Skupštini Srbije.

Navodi da neko mora da podnese račun i pokaže deo odgovornosti onom delu javnosti koji smatra da je bojkot najbolje rešenje.

Podseća da je DS donela odluku o bojkotu izbora i da se ta odluka poštuje. On lično je, navodi, bio za aktivni, a ne pasivni bojkot.

"Pasivan bojkot je bojkot koji odgovara Vučiću, da još četiri godine ostane na vlasti i da ima svu vlast u zemlji. Zalagao sam se za aktivan bojkot", rekao je Božović i dodao da nije dovoljno zalepiti nekoliko nalepnica na saobraćajnim znakovima i smatrati da je posao završen.

Božović je rekao da je nedopustivo to što je poslanik SNS Aleksandar Martinović dobio još jednu platu, sedmu po redu, kao član Saveta Univerziteta u Prištini.

Martinović je inače juče rekao da to neće biti plaćena funkcija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.