Novaković bi da bude gradonačelnik Niša

Izvor: JužneVesti.com, 15.Sep.2015, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novaković bi da bude gradonačelnik Niša

Pored svog imena na socijalnim mrežama je već dopisao "gradonačelnik", a u pripremi je i promotivni sajt. Igor Novaković kaže da je sve to opipavanje pulsa građana, a kada dođu izbori možda on zaista i postane kandidat SPS za gradonačelnika.

Novaković ne krije da odavno želi da preuzme funkciju gradonačelnika, a sada je, kako kaže, krenuo u kampanju kako bi video koliko ljudi bi volelo da baš njega vidi na tom mestu.

Želim da znam kako sam pozicioniran. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << U marketingu se to zove pozicioniranje i radi se istraživanje javnog mnjenja i ja hoću da proverim te rezultate i da ih usaglasim sa promotivnim alatima - kaže Novaković.

Većina stranaka u Srbiji, pa i Socijalistička partija iz koje on dolazi, kako kaže, zalažu se za promenu izbornog sistema prema kojem se više ne bi glasalo za listu, već za čoveka koji bi bio kandidat za gradonačlenika.

Takvi su, tvrdi Novaković, i zahtevi Evropske unije, a niški SPS samo želi da se prilagodi tome iako su, po njegovom mišljenju, izbori još daleko i ne očekuje ih do kraja godine.

U skladu sa tim mi proveravamo da li mi kao pojedinci možemo da očekujemo neki rezultat kada budu raspisani izbori. Naravno da će stranački organi dati konačnu reč i naravno da ja sve ovo ne radim bez konsultacija sa partijom - kaže Novaković.

Za manje od dva dana imamo preko 20.000 poseta. Izazvali smo pažnju i to je bila suština, da građani počnu da razmišljaju da partiju čine pojedinci i da polako počne da se gasi taj kolektivizam - priča Novaković.

On kaže da bi dobro bilo da vladajuća Srpska napredna stranka promeni izborni sistem, ako to ne urade onda, zaključuje Novaković, oni ne smeju da izađu na crtu.

Podsetimo, Novaković trenutno ima dve javne funkcije - šef Odborničke grupe SPS-PUPS-JS u niškoj Skupštini i predsednik Rukometnog kluba “Železničar”. Pre toga je bio direktor “Jugoistoka”, pomoćnik gradonačelnika Niša i predsednik Opštine Palilula.

Dugogodišnji je član Socijalističke partije Srbije i član je Glavnog odbora stranke u koji ga je koptirao lično lider stranke Ivica Dačić.

Krajem januara 2015. godine bio je uhapšen uz još 5 osoba zbog sumnje da je umešan u korupciju. Njegovu detaljnu biografiju možete pogeldati - ovde.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.