Nikolić: Srbija ne štiti državu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jan.2009, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Srbija ne štiti državu

NIŠ - Lider Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić ocenio je večeras da je malo stranaka u ovom trenutku koje bi želele vanredne parlamentarne izbore. Prema njegovim rečima, izbori bi mogli biti "iznuđeni" sve težom ekonomskom situacijom u zemlji. Nikolić je rekao da je "Srbija još jedina zemlja koja brani liberalni kapitalizam dok su svi u svetu već prešli na državni intervencionizam."

"Ako bi se Boris Tadić odlučio na izbore >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izgubio bi svoje koalicione partnere koji ne bi smeli da idu sa svojim listama, a onda se postavlja pitanje da li bi socijalisti i G17 plus mogli da budu zajedno na toj listi", rekao je Nikolić na konferenciji za novinare u Nišu.

Izbori - očekivani?

"Izbore možete da očekujete, jer je situacija u vladajućoj koaliciji složena i Demokratska stranka zavisi od ucena svojih koalicionih partnera i Liberalno-demokratske partije i njenog položaja u Beogradu", kazao je lider SNS.

Za izbore, prema rečima Nikolića, nisu spremni ni u Srpskoj radikalnoj stranci, dok je za stranku Vojislava Koštunice rekao da mu je teško da ocenjuje njihovu spremnost zbog toga što se njihovo delovanje još uvek ne oseća u punoj meri.

"Mi smo spremni za izbore i nama bi odgovaralo da izbora bude posle konstituisanja (naše) stranke u gradovima i opštinama", kazao je Nikolić.

Izbori "iznuđeni"

Prema njegovim rečima, izbori bi mogli biti "iznuđeni" sve težom ekonomskom situacijom u zemlji. Nikolić je rekao da je "Srbija još jedina zemlja koja brani liberalni kapitalizam dok su svi u svetu već prešli na državni intervencionizam."

On je dodao "da kada bi Srbija bila normalna zemlja", vanredni izbori ne bi bili potrebni, ali i da bi, zbog situacije, već morali biti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.