Kosovu potrebna kredibilna i čista vlada

Izvor: Beta, 08.Jan.2011, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovu potrebna kredibilna i čista vlada

PRIŠTINA, 8. januara 2010. (Beta) - Medjunarodni civilni predstavnik na Kosovu Piter Fejt izjavio je da je Kosovu potrebna nova kredibilna ali i čista vlada, spremna da se suoči sa teškim izazovima pred kojima se nalazi.

U izjavi za prištinske medije Fejt je u petak rekao da su decembarski parlamentarni izbori održani uglavnom u konstruktivnoj atmosferi ali da su praćeni neregularnostima i podvukao da gradjani i institucije Kosova, medjunarodne institucije i medjunarodna zajednica, uključujući i EU, ne mogu da prihvate te nepravilnosti.

"Delimično ponavljanje izbora koje je naložila Izbrorna komisija za žalbe i predstavke je jedan od načina da se one (nepravilnosti) isprave. Kosovu je potrebna kredibilna Skupština i Vlada. Da bi imale kredibilnost ove institucije treba da se zasnivaju na poštovanju zakona. To je cilj demokratije, temelj naših osnovnih vrednosti", naveo je Fejt.

On je istakao da će medjunarodna zajednica preko misije nadgledanja izbora pratiti šta će se dogoditi na ponavljanju izbora u nedelju 9. januara, što će imati direktnog uticaja na medjunarodni položaj Kosova.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U nedelju ponavljanje izbora u pet opština na Kosovu

Izvor: NaDlanu.com, 08.Jan.2011

PRIŠTINA, 8. januara 2011. (Beta) - U pet opština na Kosovu u petak će biti ponovljeno glasanje za lokalne vlasti zbog nepravilnosti tokom izbora 12. decembra prošle godine. Izbori će u potpunosti biti ponovljeni u opštinama Srbica, Glogovac i Dečane, dok će u Mališevu i Lipljanu glasanje...

Nastavak na NaDlanu.com...

U NEDELJU PONAVLJANJE IZBORA U PET OPŠTINA NA KOSOVU

Izvor: Kurir, 08.Jan.2011

PRIŠTINA - U pet opština na Kosovu u nedelju, 9. januara, biće ponovljeno glasanje za lokalne vlasti zbog nepravilnosti tokom izbora 12. decembra prošle godine...Izbori će u potpunosti biti ponovljeni u opštinama Srbica, Glogovac i Dečane, dok će u Mališevu i Lipljanu glasanje biti ponovljeno...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.